FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Κοροβέσης: «Έργα ασφαλτόστρωσης τώρα και στην Παλαιά Μανωλάδα»

Ημερομηνία: 20-10-2022 | Συντάκτης:

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  της περιοχής από  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι εργασίες   βελτίωσης, βατότητας, αποκατάστασης και αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου και στην περιοχή της  Παλαιάς Μανωλάδας , ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που αποτελεί  μια από τις  εργολαβίες που εκτελούνται σε 38 οδικούς άξονες του επαρ. οδικού δικτύου στο πλαίσιο του γενικού έργου Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ηλείας» προϋπολογισμού 9.300.000€.   Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  με  ανάδοχο  στο σύνολό του. την εταιρεία «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε..

Ειδικότερα, τα συνεργεία εκτελούν εργασίες τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  από την  Παλαιά Μανωλάδα προς το Κουνουπέλι και της είσοδο της πόλης προς το Γήπεδο και το Νεκροταφείο, μήκους 2.400 μέτρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης  που πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο στην Παλαιά Μανωλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και  τόνισε ότι η αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με νέα σήμανση και διαγράμμιση,   ήταν επιβεβλημένη  και αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς επιδιώκει την επαναφορά του συγκριμένου τμήματος του επαρχιακού οδικού δικτύου  στην αρχική του κατάσταση και την γενικότερη βελτίωση του δρόμου, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας.  Χαρακτηριστικά ο κ. Κοροβέσης δήλωσε:

« Η Περιφέρεια συνεχίζει να δείχνει το ενδιαφέρον της για κάθε γωνιά της Ηλείας, με έργα και όχι με λόγια. Η Περιφερειακή Αρχή, από το ξεκίνημα της θητείας της και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης,  έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στη βελτίωση των συνθηκών οδικής κυκλοφορίας, γνωρίζοντας ότι η προσπελασιμότητα είναι ζήτημα ασφάλειας, αλλά και ανάπτυξης. Με το μεγάλο και ευρύ πρόγραμμα συντηρήσεων στην Π.Ε. Ηλείας  τμήμα του οποίου αποτελεί και το συγκεκριμένο έργο στην Παλαιά Μανωλάδα, διασφαλίζουμε τη διατήρηση καλών συνθηκών προσβασιμότητας και ασφαλούς βατότητας  για τα επόμενα χρόνια, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινωνία,  για τον αγροτικό κόσμο αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Στόχος μας είναι όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι  της Ηλείας, να  συντηρηθούν και να αποκατασταθούν. Ζωτικής σημασία για μας η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος