FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Κοροβέσης: «Αταλάντευτοι μπροστά στους άξονες Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας»

Ημερομηνία: 25-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Νίκος Κοροβέσης: Ενας χρόνος θητείας με πολύ δουλειά παρά τις δύσκολες συγκυρίες

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα δύο βασικούς πυλώνες οι οποίοι σε συνδυασμό με το brandname της Ολυμπίας θα ενεργοποιούσαν την κεντρική κατεύθυνση ανάδειξης, προβολής και διεκδίκησης του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη. Σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε αταλάντευτα συνεπείς και πιστεύουμε ότι παρά τις δύσκολες χρονικές συγκυρίες και τα προβλήματα, θα τα καταφέρουμε!..».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης ο οποίος με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης ενός έτους στα ηνία της Περιφερειακής διαχείρισης έκανε μία σύντομη αναφορά στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την αξιοποίηση κάθε «ευκαιρίας» και στους δύο τομείς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά – είπε ο κ. Κοροβέσης – ότι πέρα από τον πρωτογενή μας τομέα, που αναμφίβολα αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τον τόπο, ο πολιτισμός και ο τουρισμός είτε μεμονωμένα, αλλά πολύ περισσότερο σε συνδυασμό αποτελούν το ισχυρό μας συγκριτικό πλεονέκτημα. Και ακριβώς εκεί, αμέσως μετά την παρούσα κατάσταση και αφού ξεπεράσουμε την πανδημία, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Ως Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας όχι μόνο τώρα αλλά και από τον  πρώτο μήνα κορωνοϊού στη χώρα μας πήραμε πρωτοβουλίες, ενημερώναμε διαρκώς την κεντρική διοίκηση και παράλληλα ζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα, κατατέθηκαν και προτάσεις για τον τρόπο στήριξης επιχειρήσεων. Ορισμένα μέτρα ελήφθησαν, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν επαρκούν και θα χρειαστούν ακόμη περισσότερα. Εδώ λοιπόν εμείς θα συνεχίσουμε και θα πιέσουμε, τουλάχιστον όσο μπορούμε μέσα από τις δυνατότητες του θεσμικού μας ρόλου.

Ο κ. Κοροβέσης πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μικρές τοπικές δράσεις που σε πολλές περιπτώσεις διατηρούν και μεταφέρουν παντού τα πολιτισμικά μας  χαρακτηριστικά και την ιστορία μας, συνεχάρη τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Εθελοντικές Κινήσεις για το έργο τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος