FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Καλάκος, Οικονομολόγος στην εκδήλωση του Ε. Κ. Πύργου: «Συντάξεις 300-400 ευρώ αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα»

Ημερομηνία: 27-09-2019 | Συντάκτης:
-Αρνητικός στο νέο μοντέλο επικουρικής ασφάλισης που προανήγγειλε το Υπουργείο

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση- ομιλία με τον διακεκριμένο Οικονομολόγο Νίκο Καλάκο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα «Ασφαλιστικό- Συνταξιοδοτικό- Αναδρομικά».

Ο κ. Καλάκος που έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ βοηθημάτων, αποδέχτηκε την πρόσκληση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της Οργανωτικής Γραμματέως Χρύσας Ζούπη, και μίλησε για όλα όσα ενδιαφέρουν εργαζομένους και συνταξιούχους.

Ο κ. Καλακος, μίλησε για το τι έφταιξε και οδηγήθηκε στα σημερινά επίπεδα το συνταξιοδοτικό- ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όπως είπε οι συντάξεις, όχι μόνο των σημερινών αλλά και των συνταξιούχων του μέλλοντος, ενώ το χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο συνδέεται με την οικονομία της χώρας αλλά κυρίως με το δημογραφικό. «Εκεί δε τα πάμε καθόλου καλά σα χώρα και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα πολύ φοβάμαι ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε συντάξεις των 300-400 ευρώ. Άρα η πολιτεία, οι πολίτες και όλα τα κόμματα θα πρέπει να αφυπνιστούν γιατί αποτελεί ένα πρόβλημα όλων των ελλήνων, όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζομένων και των ανέργων γιατί άνεργοι ζουν από τη σύνταξη πλέον σήμερα των συνταξιούχων. Θα πρέπει λοιπόν να κάτσουν στο τραπέζι και να το λύσουν όπως το έχουν λύσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να το λύσουμε».

Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο της επικουρικής σύνταξης που έχει αναγγείλει ο υφυπουργός, επισήμανε ότι διαφωνεί και εξήγησε ότι το άρθρο 24 του συντάγματος καταρχάς προβλέπει ότι και η επικουρική ασφάλιση είναι δημόσια. «Το να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό ταμείο μέσα στην επικουρική ασφάλιση -γιατί περί αυτού πρόκειται- να δημιουργήσουμε μια διεύθυνση, ένα μοντέλο καινούργιο μέσα στην δημόσια επικουρική ασφάλιση δεν είναι όχι μόνο σωστό, αλλά θα υπονομεύσει και τη δημόσια επικουρική ασφάλιση. Και αυτό διότι τα έσοδα από 1/1/21 των νέων ασφαλισμένων θα πηγαίνουν σε ένα ξεχωριστό λογαριασμό και μη ξεχνάμε ότι το σύστημα μας είναι αναδιανεμητικό και οι δικές μου εισφορές και όλων των ελλήνων δεν μπήκαν σε κουτάκι. Και αν είναι τελοσπάντων τόσο πολύ χρήσιμο να γίνει αυτό και θα είναι τόσο ανταποδοτικό έχουμε τα κουτάκια από την 1/1/13 και ξέρουμε τι έχει καταβάλει ο καθένας. Ας βάλουμε και αυτούς για να πάρουν και αυτοί καλές αποδόσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος