FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Νικολούτσου-Σταθάκη για τα πυρόπληκτα δάνεια και την αποπληρωμή έργων

Ημερομηνία: 09-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

nikoloutsos-stathakisΟ πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας  χθες στον Υπουργό Οικονομίας – Ο αντιπρόεδρος Κ. Λεβέντης με Καμμένο στο ΕΒΕ Αθηνών 

  • Συζήτηση για τα προβλήματα της Ηλείας παρουσία Μ. Μπαλαούρα

Χθες το πρωί στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιου Σταθάκη με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο και τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο, παρουσία του Βουλευτή Ηλείας και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Μάκη Μπαλαούρα.

Κατά την συνάντηση έγινε εξέταση του κρίσιμου θέματος των δανείων που χορηγήθηκαν στις επιχειρήσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, γνωστών και ως δάνεια πυρόπληκτων επιχειρήσεων.

Από πλευράς Επιμελητηρίου αναφέρθηκε ότι ο χαρακτήρας αυτών των δανείων είναι εντελώς διαφορετικός από τις χορηγήσεις που έχουν γενικά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθότι πρόκειται για δάνεια που δόθηκαν μετά από σοβαρές φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την περαιτέρω αντιμετώπισή τους λόγω και του ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα τους και αναμένει θετικές εξελίξεις.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της αποπληρωμής των έργων των παλαιότερων αναπτυξιακών νόμων, ώστε να συντμηθεί ο χρόνος της επταετίας που προβλέπει το τελευταίο νομοσχέδιο.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα γενικότερα αναπτυξιακά προβλήματα της Ηλείας, που ενώ έχει μεγάλες δυνατότητες δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς οι ανθρώπινοι, φυσικοί και τουριστικοί πόροι του τόπου και ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία στις ενέργειες προώθησης των Ηλειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

leventis-kammenos

Στο ίδιο πνεύμα έγινε συνάντηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών του αντιπροέδρου κ. Λεβέντη Κωνσταντίνου  με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Πάνο παρουσία και του Προέδρου της ΚΕΕ κ. Μίχαλου Κωνσταντίνου για τα πυρόπληκτα δάνεια και τα λοιπά αναπτυξιακά θέματα της Ηλείας.

Ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Καμμένου και η συμπαράσταση του κ. Μίχαλου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για τα θέματα του τόπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος