FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Περισσότερες θέσεις για παιδικούς σταθμούς και άμεσες παρεμβάσεις για Ιδρύματα

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο και «καλές ειδήσεις» είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία  να θέσει άμεσα μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα του Νομού μας, για τα περισσότερα από τα οποία έλαβε απαντήσεις από την Υφυπουργό στην διάρκεια της συνάντησης, αφού  είχαν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Ένα από τα πρώτα και βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε στην επιπλέον κάλυψη οικογενειών με την επιδότηση voucher για την φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο Ηλείος βουλευτής επεσήμανε τις δυσκολίες που υπήρξαν καθώς με την ίδια χρηματοδότηση – αυτή δηλαδή που ίσχυσε  την προηγούμενη χρονιά –  έπρεπε να γίνει ακόμη πιο μεγάλη κάλυψη δεδομένου ότι τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τα τέκνα δημοσίων υπαλλήλων κατά συνέπειαυπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον με αντίστοιχο αριθμό  αιτήσεων.

Επιπλέον εξέφρασετην ικανοποίησή του γιατί ανακοινώθηκε η παράταση μέχρι 25 Σεπτεμβρίου όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων με σκοπό την φιλοξενία 15.000 ακόμη παιδιών, οι γονείς των οποίων με τα voucher θα  επιδοτηθούν  για 11 μήνες και για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως  31 Ιουλίου 2021 .

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της χορήγησης επιδομάτων πρόνοιας σε Ιδρύματα της Μητρόπολης  ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία ατόμων που βρίσκονται σε αυτά. Το θέμα είχε τεθεί και παλαιότερα  αλλά τώρα προχωρά με ουσιαστικό τρόπο, όπως ανέφερε στον βουλευτή η Υφυπουργός αφού θα υπάρξει διαδικασία κάλυψης των τροφείων για συνανθρώπους μας που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα ή πρόκειται για μοναχικά άτομα  με οικονομικές δυσκολίες. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει  συνεργασία  και με τον Μητροπολίτη μας  για τις περαιτέρω διαδικασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος