FOLLOW US: facebook twitter

Νικόλαος Αχ. Διάκος: Η αμνησία είναι χαρακτηριστικό των αδύναμων

Ημερομηνία: 06-04-2020 | Συντάκτης:

Πριν  από κάποιες  εβδομάδες   έπαιζε δυνατά  το θέμα  των κόκκινων πυρόπληκτων και  σεισμόπληκτων δανείων κι ακόμα  ποιο  σκληρά  το θέμα  του Πάτρα – Πύργος.

Ξαφνικά  ήλθε  ο ιός   και ΄΄υιοθέτησε ΄΄ την επικαιρότητα , μπήκε  στην καθημερινότητα  και άλλαξε  την ζωή όλων μας .

Όλες  οι προσπάθειες  πλέον  στην επιβίωση , παραμερίζοντας κάθε άλλη  ανησυχία  και κάθε άλλο πρόβλημα που  μέχρι σήμερα  μας  αφαιρούσε  την ηρεμία  και μας  φόρτωνε  με άγχος.  Το  ιταλικό  σύνδρομο  απ’ ότι φαίνεται  παραμέρισε  από το υποσυνείδητό μας   το άγχος  της  καθημερινής  ισορροπίας.

Όλοι  κοιτάνε  κάθε  μέρα  για τον ένα  νεκρό συμπολίτη μας που θα  προστεθεί  στη λίστα  της  απώλειας.

Το  έξι  είναι  βαρύτερο  του πέντε   και  το εφτά  σοβαρότερο του έξι.

Ξεχνάμε  ή έτσι  προσπαθούμε  να πείσουμε  τους εαυτούς μας, ώστε  να διατηρήσουμε  το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε φόρμα μακριά  από το άγχος;

Ξεχνάμε  τις  εκατόμβες  των νεκρών  της ασφάλτου του Πάτρα- Πύργος  κι αυτές   των  αυτοκτονιών  της  κρίσης;

Ξεχάσαμε  τον  Έβρο  και την Μόρια;   Όλα  αυτά  τακτοποιήθηκαν;

Όχι  απλώς κουκουλώθηκαν  γιατί  μπήκαν  άλλες  προτεραιότητες . Οι συμπολίτες μας  αμύνονται  μπροστά  στον ποιο κοντινό και ύπουλο  εχθρό  , αναβάλουν τις άλλες μάχες, που όμως  εξακολουθούν  να υπάρχουν  και που σκότωσαν  και θα σκοτώσουν  σε λίγο, μόλις   πάρουμε  ανάσα  από τον ιό , πολύ περισσότερους  συνέλληνες  απ’ αυτούς  που θα θρηνήσουμε τελικά  από τον κορονοϊό. Είναι  τα θύματα του δρόμου  και αυτοί που θα κλάψουμε  γιατί δεν  μπόρεσαν ν’ αντέξουν  ένα ακόμη χτύπημα της ζωής  . Χτύπημα όμως  που δεν προέρχεται  από έναν αόρατο εχθρό  αλλά από μια  παλιά και διαρκή ΄΄μάστιγα ΄΄ που λέγεται  συστημικές  τράπεζες.

Ο  κ.  Σταϊκούρας είπε  ότι  η προνοιακή  κάλυψη  του δοκιμαζόμενου  ηλιακού λαού στις  πυρκαγιές  του 2007  ( πόσα   θύματα) και  τους  σεισμούς  του 2008  ήταν  φαλκίδευση  του  υγιούς  ανταγωνισμού  , ο δε   πατριώτης μας  υφυπουργός  έτρεξε να  εκπαραθυρώσει τον νόμο  και τις αποφάσεις  του τέως υφυπουργού κ. Χουλιαράκη  για να  προλάβουν  να εισπράξουν οι τράπεζες  από το δημόσιο ( εγγυητή )  στέλνοντας  χιλιάδες  κόκκινους  δανειολήπτες  στα  κάγκελα .

Στη  Σιγκαπούρη  οι τράπεζες , λόγω  κορονοιού, κόψανε  τα δάνεια στη μέση και ο κ. Σταϊκούρας   εν τη ρύμη του  λόγου  του είπε πρόσφατα  ότι υπάρχει  ο Νόμος  Χουλιαράκη , ώστε   οι δανειολήπτες  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να επανακαθορίσουν  την τακτική αποπληρωμής.  Οι δανειολήπτες  ψάχνουν ,οι  τραπεζίτες είναι άφαντοι και ο υπουργός ανάπτυξης λέει ότι  θα  βοηθηθούν μόνο οι συνεπείς  δανειολήπτες.

Πως  γίνεται τώρα  να  υπάρχουν  συνεπείς δανειολήπτες  με  ασυνεπείς  και  τοκογλυφικές  τράπεζες   μένει  να το αντιληφθούμε  μετά  την ΄΄απόσβεση΄΄  του κορονοϊού.   Όταν   θα  ενσκύψει  πάλι  ο  τυφώνας  που ετοιμάζει  ο κ. Σκυλακάκης.

Και  για  να  μην ξεχνάμε    η τράπεζα  Πειραιώς  μεταβίβασε  πλήθος  κόκκινων  δανείων στην θυγατρική της  εταιρεία  ειδικού σκοπού PIRAEUS  SNF  DAC  με έδρα  την Ιρλανδία . Την    διαχείριση στη συνέχεια ανέλαβε  η εταιρεία διαχείρισης με την επωνυμία   Alternative  Financial  Solution  (AFS), με έδρα  την Αθήνα  και η οποία  μετονομάστηκε  σε   INTRUM HELLAS   μετά  την πώληση  του 80% των μετοχών  της  στη νέα  εταιρεία . Δαιδαλώδεις μεταβιβάσεις σε στυλ  OF-SHORE.

Η  Σουηδικών συμφερόντων  INTRUM  πήρε  27  δισεκατομμύρια  ευρώ δάνεια  , με  328  εκατ. ευρώ  από την Πειραιώς  ,  στο  12%  της  αξίας  τους  δηλαδή.

Και  γεννάται  το ερώτημα  υπάρχει  κάποιος   από την Κυβέρνηση   με λίγη εθνική  περηφάνεια,  να  βγει  και να  εξηγήσει  στους  Έλληνες γιατί   τα  επόμενα  χρόνια πρέπει να  δουλεύουν   οι έλληνες   και  για τους Σουηδούς;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΧ. ΔΙΑΚΟΣ

ΜΗΧ/ΓΟΣ-ΗΛΕΚ/ΓΟΣ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  Ε.Δ.Ε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος