FOLLOW US: facebook twitter

A. Νικολακόπουλος: Στην «επόμενη ημέρα» των πυρκαγιών είναι αναγκαίος ο συνδετήριος δρόμος της Ολυμπίας με τη θάλασσα

Ημερομηνία: 19-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η επόμενη ημέρα των πυρκαγιών για την Ολυμπία πρέπει να περιλαμβάνει στο πλάνο των σχεδιασμών και της υλοποίησης έργων υποδομής, την κατασκευή συνδετήριου δρόμου της περιοχής με την θάλασσα.

Η συγκεκριμένη σύνδεση, που αποτελεί και πολυπόθητο έργο των κατοίκων και του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπία, και ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για αυτό πολύ πριν τις καταστρεπτικές φωτιές, μπορεί σε συνδυασμό με την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πύργου – Πατρών να  γίνει ένα πραγματικά μεγάλο έργο ανάπτυξης συμβάλλοντας πέραν των άλλων σε μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους επισκέπτες με ασφαλή πάνω από όλα προορισμό….

Τα παραπάνω επισημαίνει  με χθεσινή ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει δρομολογήσει για την στήριξη της Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Νικολακόπουλος εκτιμώντας ότι ένα από τα σημαντικά θέματα στον τομέα υποδομών που είναι σκόπιμο και αναγκαίο να τεθούν σε προτεραιότητα είναι το έργο του συνδετήριου δρόμου για αυτό και στην ερώτησή του τονίζει τα εξής :

«Οι πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το Νομό Ηλείας και δη την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, φέρνουν στο προσκήνιο ζητήματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά και άπτονται της προστασίας και της ανάδειξης μίας περιοχής με παγκόσμια εμβέλεια και με ισχυρό brand name.

Οι πυρκαγιές, πέραν των ζημιών που προκάλεσαν σε κτίσματα, παραγωγικές μονάδες, αγροτοκαλλιέργειες και δασικές εκτάσεις, θα δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και θα επηρεάσουν την οικονομία του τόπου.

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει της μέγιστης προσοχής  και η πολιτεία καλείται πλέον να συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξη της παγκόσμιας ταυτότητάς της, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που φέρουν ιδιαίτερη ιστορική και ιδεολογική βαρύτητα.

Η επόμενη ημέρα των πυρκαγιών πρέπει να περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής για την περιοχή και στο πλάνο που θα εκπονηθεί κυρίαρχο έργο πρέπει να αποτελέσει η κατασκευή του Συνδετηρίου δρόμου της Επαρχίας Ολυμπίας με την θάλασσα.

Είναι ένας μεγάλος στόχος, η υλοποίηση ενός ουσιαστικού και ιδιαίτερα αναπτυξιακού έργου, που αποτελεί και μία από τις βασικότερες διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συλλογικών φορέων και των απλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρεται ακόμη στην διευκόλυνση που θα παρέχει μια τέτοια οδική αρτηρία, όχι μόνο στους κατοίκους  αλλά και στους επισκέπτες της Ολυμπίας, αφού εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο και τα Μουσεία της ιερής πόλης θα μπορούν εύκολα να προσεγγίζουν και την θαλάσσια περιοχή μας κάτι που δεν συμβαίνει εκ των πραγμάτων σήμερα. Ειδικότερα προσθέτει :

«Η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την θάλασσα θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους επισκέπτες ώστε να έχουν πρόσβαση στις υπέροχες παραλίες του νομού μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, συμβάλλοντας έτσι και στην αύξηση του χρόνου παραμονής τους στην περιοχή.

Σε συνδυασμό με την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, ένα έργο το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ηλείας και για το οποίο αναμένουμε σύντομα τη σχετική έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής όπως έχετε δεσμευτεί, η Ηλεία και κατ’ επέκταση η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας θα αποτελέσουν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Για την κατασκευή της συνδετήριας οδού της Αρχαίας Ολυμπίας με την θάλασσα έχουν γίνει σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα καθώς έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες.

Το Υπουργείο είναι το πλέον αρμόδιο για να εξετάσει όλα τα δεδομένα και να προβεί σε ενέργειες για την κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου που θα φέρει σημαντικά οφέλη και αποτελέσματα για τον τόπο, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την οικονομία του τόπου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Κύριε Υπουργέ Ερωτάσθε:

-Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να προχωρήσει  η κατασκευή του συνδετήριου δρόμου της ευρύτερης  περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας με την θάλασσα;>>.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος