FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Πιο δυνατοί μετά την κρίση της πανδημίας με πρώτιστο μέλημα τη δημόσια υγεία

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Από αυτή την πανδημία και την παγκόσμια οικονομική κρίση θα βγούμε και πάλι νικητές. Πιο δυνατοί και πιο ισχυροί. Με ένα συνεκτικό  και συγκροτημένο συνολικό σχέδιο που ήδη εφαρμόζαμε πριν και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Όσοι ποντάρουν στην καταστροφή και σε νέα μνημόνια, θα διαψευσθούν. Γιατί οι πολίτες ξέρουν τί ζημιά προκάλεσαν…»

Τα παραπάνω τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο Ανδρέας Νικολακόπουλος,  ο οποίος υπογράμμισε ότι υπό αυτές τις καταστάσεις πρώτιστο μέλημα δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά η δημόσια υγεία. Σημείωσε δε, ότι απαιτείται ενότητα αλλά και υπεύθυνη άσκηση αντιπολίτευσης.

Μιλώντας ακολούθως για τα οικονομικά μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας επεσήμανε συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως :

-Τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

-Τη μείωση του ενοικίου

-Τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

-Τις αναστολές δόσεων δανείων

-Την παράταση της προθεσμίας των επιταγών

-Την ενίσχυση της ρευστότητας με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει βοηθήσει σημαντικά και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και δεν μπορούσαν να δανειστούν από τράπεζες και βέβαια, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

-Το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ με την επιδότηση δόσεων δανείου προς τις τράπεζες.

-Την καταπολέμηση της ανεργίας με την εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης ανεργίας μέσω ΟΑΕΔ, με σημαντικά μάλιστα αποτελέσματα,αφού συγκρατήθηκε το ποσοστό ανεργίας. Τον Ιούλιο του 2020 ήταν στο 16,8 όταν τον Ιούλιο του 2019 το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 17,1.

Παράλληλα, στηρίζονται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με τα σχετικά κονδύλια για το 2021 να είναι αυξημένα κατά 600 εκ. ευρώ.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Ηλείος  βουλευτής αναρωτήθηκε ακολούθως,τί θα γινόταν αν ακολουθούσαμε την προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για την εμπροσθοβαρώς διάθεση του συνόλου των ταμειακών διαθεσίμων από το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη και πρόσθεσε:

«Η λογική της ανεύθυνης πλειοδοσίας και του λαϊκισμού σε μια τέτοια εξαιρετική κατάσταση όχι μόνο δεν συνιστά ουσιαστική και αξιόπιστη αντιπολίτευση αλλά δεν πείθει πλέον και τους πολίτες.

Προβλέπατε ότι η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και στην αύξηση της ανεργίας. Τώρα,  διαψεύδεστε και σε αυτό. Κόπτεσθε και ανησυχείτε για την μεσαία τάξη την οποία υπερφορολογήσατε με 29 νέους φόρους. Αυτά όμως δεν τα ξεχνούν οι πολίτες» .

Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΥΠΕΡ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ

Όπως επίσης είπε στην συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ, οι πολίτες δεν ξεχνούν και τα μέτρα ελάφρυνσης  που πήρε η Κυβέρνηση πριν ακόμη την κρίση του κορωνοϊού  υπενθυμίζοντας τα εξής :

-Μείωσε φορολογία εισοδήματος

-Μείωσε τον ΕΝΦΙΑ και απάλλαξε από τον ΕΝΦΙΑ κατοίκους μικρών νησιών

-Ανέστειλε τον ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και σε επενδύσεις σε πράσινη οικονομία

-Μείωσε το φόρο στα διανεμόμενα κέρδη επιχειρήσεων

-Μείωσε ή και μηδένισε προκαταβολή φόρου

-Μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και συνολικά 3,9

-Κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης για  εισοδήματα από ιδιωτική δραστηριότητα

-Κάλυψε ασφαλιστικές εισφορές σε εποχικές επιχειρήσεις

-Κάλυψε εισφορές σε νέες προσλήψεις κλπ.

Σημείωσε τέλος,  τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία τονίζοντας την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα μας τόσο στις αγορές όσο και μεταξύ των εταίρων μας, κάτι που αντανακλάται στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, όπως και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος