FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Πεδίο ανάπτυξης ο αγροκτηνοτροφικός τομέας

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική
H στήριξη των πραγματικών παραγωγών και η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων συμβάλλουν στην τοπική οικονομία

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, αφενός μέσα από την ουσιαστική στήριξη που δίνει η πολιτεία με μέτρα ενίσχυσης και χρηματοδοτικά προγράμματα, αφετέρου μέσα από τις επενδυτικές δραστηριότητες των επαγγελματιών του χώρου, διαπίστωσε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε αντίστοιχες μονάδες της Ηλείας.

Από τις επαφές που είχε ο κ. Νικολακόπουλος στην εταιρεία ‘Olympia φέτα’ του κ. Ιωάννη Λιανάκη στο Καπελέτο, στην αγροκτηνοτροφική μονάδα του κ. Ιωάννη Θεοφιλόπουλου στην Μέλισσα και την Φάρμα ‘Αλιφείρα’ του κ. Δημήτρη Πάπαρη στην Αλιφείρα, διαπίστωσε ότι τα υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα που παράγονται από τις τοπικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την δραστηριότητα επέκτασης των μονάδων που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες, καταστούν τα τοπικά προϊόντα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές και το επιχειρείν κερδίζει έδαφος στο νομό μας.

ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

“Ο στόχος μας είναι να ενισχύονται οι πραγματικοί παραγωγοί, οι οποίοι με τα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά, συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας” τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος δίνει μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο προωθείται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και ήδη έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες ώστε ο νομός Ηλείας να είναι από τους πρώτους νομούς της χώρας που θα ενταχθούν πιλοτικά στο εν λόγω πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι δυνατότητες του προγράμματος είναι μεγάλες και στις επαφές που είχε ο βουλευτής στις αγροκτηνοτροφικές μονάδες, διεφάνη η διάθεση που έχουν οι παραγωγοί να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που απορρέουν από τα εν λόγω προγράμματα, ενώ στα σημαντικά στοιχεία καταγράφεται το ενδιαφέρον για επέκταση και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων δομών, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή τους.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτεύοντα ρόλο θα παίξει και η εκπαίδευση των αγροκτηνοτρόφων, των νέων ανθρώπων που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετα- Γυμνασιακής εκπαίδευσης και μεταλυκειακών σπουδών στο νομό, δίνοντας τα απαραίτητα εφόδια στους νέους να διαμορφώσουν ένα υγιές, διαρκώς εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό τοπίο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, με επιπλέον παραμέτρους ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος