FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Κυπαρισσιακός, Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) και Ανεμογεννήτριες

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κώστα Σκρέκα και του βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου ώστε να υπάρξουν οι ανάλογες νομοθετικές παρεμβάσεις

Θέματα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας για το Νομό μας  συζήτησε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος,  κατά την διάρκεια της συνάντησής του με το νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Μία  συνάντηση που επεδίωξε ο κ. Νικολακόπουλος και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων στα ζητήματα που αφορούν άμεσα τον τόπο μας.

Αρχικώς ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε το μεγάλο «αγκάθι» για τη Νότια Ηλεία που δεν είναι άλλο από το Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και την αναπτυξιακή στασιμότητα που έχει επιφέρει στην περιοχή. Συζητήθηκε έτσι, ο τρόπος επίλυσης αρκετών προβλημάτων που ανακύπτουν από το Π.Δ. και τα οποία προκαλούν δικαιολογημένη δυσφορία των κατοίκων. Ο κ. Σκρέκας ζήτησε δε από τον βουλευτή να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία στην διαδικασία επίλυσης αυτών των προβλημάτων.

«Πονοκέφαλος» για την ανάπτυξη

Σημαντικό ήταν εξάλλου και το θέμα των ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) που εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελεί «πονοκέφαλο» για την επενδυτική δραστηριότητα και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή μας.

Σύμφωνα και με την πρόταση του Ηλείου βουλευτή θα εξετασθεί η εφαρμογή ενός Ειδικού Πολεοδομικού – Χωροταξικού σχεδιασμού που θα μπορεί να καλύψει τους στόχους της τουριστικής ανάδειξης, παράλληλα όμως με την διαφύλαξη και την εξυπηρέτηση της αγροτικής μας παραγωγής. Είναι έτσι ένα από τα θέματα που θα δρομολογηθούν ως προς την σταδιακή επίλυσή του, με γνώμονα τις περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά και την τοπική μας οικονομία.

Εφαρμογή του νόμου σε ιστορικές τοποθεσίες

Δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί και το επίκαιρο ζήτημα με τις Ανεμογεννήτριες με αφορμή τις ενστάσεις και τις σοβαρές επιφυλάξεις φορέων και πολιτών σε ορεινές ζώνες όπως η Φιγαλεία και η Ανδρίτσαινα. Όπως επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, οι δράσεις για την συγκεκριμένη μορφή παραγωγής ενέργειας κινούνται σε θετική κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να εξετάζονται οι ιδιαιτερότητες στο περιβάλλον κάθε περιοχής, όπως αυτές που εμφανίζουν αρχαιολογικό και κατ’ επέκταση τουριστικό ενδιαφέρον.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε λέγοντας ότι θα τηρηθεί ο νόμος και δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν περιοχές με ιστορική και πολιτιστική σημασία για την χώρα μας.

Στο μεταξύ, όπως συνέβη πρόσφατα και με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, έτσι και εδώ ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε στον κ. Σκρέκα το κρίσιμο για την περαιτέρω ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ θέμα οφειλών προς τη ΔΕΗ και ζήτησε να ενταχθούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις σε συνέχεια των ρυθμίσεων που έχει ζητήσει για τις οφειλές των αγροτών προς τους ΤΟΕΒ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι κ.κ. Σκρέκας και Νικολακόπουλος συμφώνησαν να υπάρξει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με σκοπό την προώθηση αναγκαίων νομοθετικών παρεμβάσεων για την επίλυση και διαφόρων άλλων ζητημάτων του Νομού μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος