FOLLOW US: facebook twitter

O Ανδρέας Νικολακόπουλος για την στήριξη της αγοράς και του ελαιολάδου

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συγγραφέας:

Ο κ. Νικολακόπουλος στην  διαδικτυακή ομιλία του στην Βουλή, έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης της αγοράς και των επαγγελματιών μας καθώς τα οικονομικά τους δεδομένα έχουν ανατραπεί και στάθηκε σε συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα σημειώνοντας τα εξής :

«Πρέπει ιδιαίτερα να αναφερθώ στην διάταξη για μείωση του μισθώματος κατά  40% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά και για τις μισθώσεις της κύριας κατοικίας των εργαζομένων που οι συμβάσεις τους τελούν σε αναστολή καθώς και για τα εξαρτημένα μέλη αυτών.  Είναι πολύ σημαντικό όμως το γεγονός ότι λαμβάνεται επιπλέον μέριμνα και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι και αυτοί δοκιμάζονται από την κρίση και στους οποίους προβλέπεται η επιστροφή του 50 % της απώλειας από την μείωση μισθώματος με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διάταξη του άρθρου 3 της τροπολογίας με την οποία χορηγείται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί ή πλήττονται δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα από αυτούς αξιόγραφα σε προθεσμία 75 ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους με ταυτόχρονη μέριμνα για τους κομιστές των αγιογράφων των οποίων οι προθεσμίες αναστέλλονται.

Μια σημαντική τροποποίηση για το λάδι και την εξέλιξή του

Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η αναφορά του κ. Νικολακόπουλου στην ίδια ομιλία για την τροποποίηση σχετικού άρθρου που δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξης της παραγωγής  του ελαιολάδου βασικού εισοδηματικού προϊόντος  για πολλούς Ηλείους αγρότες Ειδικότερα ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε :

«Θα σταθώ όμως σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο του παρόντος νομοσχεδίου στο άρθρο 12 και συγκεκριμένα στην τροποποίηση του άρθρου 9 σ΄ έναν από τους επιχειρησιακούς στόχους της Διεύθυνσης Δϊυπηρεσιακής Συνεργασίας και ιδιαίτερα στο Τμήμα Χημικών αναλύσεών της. Μία τροποποίηση, ιδιαίτερα σημαντική για το Νομό Ηλείας, καθώς προάγει την παραγωγή του ελαιολάδου, δίνοντας το κίνητρο σε κάθε νόμιμο παραγωγό, επιχειρηματία ή ιδιώτη, να εξελίξει και να αναπτύξει την παραγωγή ελαιολάδου του. Με συγκεκριμένες μεθόδους ανάλυσης χορηγούνται πιστοποιητικά ποιότητας και οργανοληπτικής εξέτασης και δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες χώρες σε διεθνή προγράμματα για την αναζήτηση νέων μεθόδων αναλύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας και την καταπολέμηση της νοθείας του ελαιολάδου».

Έκκληση για άμεση ενίσχυσης των Νοσοκομείων μας

«Κάνω έκκληση από αυτό εδώ το βήμα για γιατρούς στα Νοσοκομεία και στις δομές υγείας και της Ηλείας  που προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση περιστατικών covid-19 όπως και για άλλα έκτακτα περιστατικά…»

Με αυτό το μήνυμα που ήταν κυρίαρχο πραγματοποίησε την ομιλία του στη Βουλή (μέσω διαδικτυακής διαδικασίας)  και στο πλαίσιο της συζήτησης για το Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την λήψη συμπληρωματικών μέτρων  ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε, αφού «καυτηρίασε» σε αυστηρό τόνο  τις προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης της πανδημίας επικρίνοντας τις τακτικές του κόμματος της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης, απάντηση στο κρίσιμο θέμα της ενίσχυσης του τομέα υγείας μπορεί να δώσει η τροπολογία που προβλέπει την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων χωρίς την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής και με προηγούμενη ανάληψη δέσμευσης πιστώσεων.

Συνεχίζοντας δε πάνω στο ίδιο θέμα πρόσθεσε : «Σημαντική είναι επίσης η πρόβλεψη για ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τρόπο εθελοντικό  ή με σύμβαση ή ακόμα και αναγκαστικό τρόπο όπως επίσης και η δυνατότητα ένταξης ακόμα και συνταξιούχων ιατρών.

Πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα υγειονομικής κάλυψης ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που προβλέπει η σχετική τροπολογία και σε ιδιωτικές δομές υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων