FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρ. Νικολακόπουλος: Έργα και παρεμβάσεις ανάπτυξης στη Ν. Ηλεία

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Σύμμαχος» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς του τόπου μας ,για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία προβλέπονται από το Π.Δ. για τον ΚυπαρισσιακόΚόλπο, θα είναι και η ΕΤΑΔ, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής του Nομού, Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Στέφανο Βλαστό. Για το Προεδρικό Διάταγμα εκφράστηκε και από πλευράς ΕΤΑΔ ο έντονος προβληματισμός, καθώς τα μέτρα έχουν δυστυχώς φέρει τη Ζαχάρω και όλη σχεδόν τη Νότια Ηλεία σε κατάσταση περίεργης στασιμότητας, κάτι που δεν εξυπηρετεί ούτε τους σκοπούς της ίδιας της Εταιρείας. Ο κ.Βλαστός ανέφερε στον Ηλείο βουλευτή ότι σύντομα θα γίνει παρέμβαση και από την ΕΤΑΔ που θα ζητά αρμοδίως την κατάργηση του σημερινού Π.Δ.

Καϊάφας καιυδατοδρόμιο

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην περιοχή του Καϊάφα, με τον κ.Νικολακόπουλο να τονίζει ότι αν και σπάνιας ομορφιάς ο οικότοπος, ανενεργός και ανεκμετάλλευτος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει στην περιοχή, το περιβάλλον αλλά και την τοπική οικονομία, την αναμενόμενη βοήθεια. Ζήτησε έτσι να προχωρήσουν τουλάχιστον οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις και από την πλευρά της ΕΤΑΔ.Αυτό θα γίνει σύμφωνα με την Εταιρεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού όπως δήλωσε ο κ.Βλαστός ολοκληρώνει τη διαδικασία για την πληρωμή του εργολάβου και έτσι θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα.

Σε σχέση με το υδατοδρόμιο, ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή της ΕΤΑΔ για να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα οι σχετικές κινήσεις με δεδομένο -όπως είπε- ότι ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ένα ξεχωριστό μέρος της συζήτησης ήταν και η αξιοποίηση του Παρά Θίν’ Αλός στην παραλία της Ζαχάρως, για το οποίο ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε θέμα επαναλειτουργίας.Από την Εταιρεία συμφώνησαν να προχωρήσει η αυτοψία για να διαπιστωθούν τυχόν αυθαιρεσίες και αφού διευθετηθούν με τις ανάλογες παρεμβάσεις, η εγκατάσταση να βγει σε διαγωνισμό . Αυτό ωστόσο, επεσήμανε ο βουλευτής, πρέπει να γίνει εγκαίρως, να προλάβουμε το «χαμένο χρόνο» και το καλοκαίρι να είναι εφικτή η επαναλειτουργία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος