FOLLOW US: facebook twitter

Νίκη Τραγανού-Πανηλειακός 1-3: Μέτρησε η εμπειρία

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι ερυθρόλευκοι χειροκροτούν τον κόσμο του Πανηλειακού που βρέθηκε στο Τραγανό, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Αρβανίτης και Μπαρμπαρούσης έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής Νίκης

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

O Πανηλειακός επικράτησε την Κυριακή δίκαια 1-3 στο ηλειακό ντέρμπι στο Τραγανό επί της Νίκης και ξεκίνησε ιδανικά το 2019. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Α΄ γύρου και με αυτό το τρίποντο οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν μεν στην 5η θέση της βαθμολογίας, αλλά μείωσαν στους επτά βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο Διαγόρα που είχε ρεπό. Η Νίκη διατηρήθηκε οριακά κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία.

Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στην εμπειρία των παικτών του Πανηλειακού, με τα γκολ των έμπειρων Αρβανίτη, Μπαρμπαρούση από δύο στατικές φάσεις να γέρνουν την πλάστιγγα προς τους ερυθρόλευκους (το τρίτο τέρμα επετεύχθη στο 93΄), τη στιγμή που η Νίκη δεν είχε στη διάθεσή της δύο βασικά στελέχη, τον Ζαν Ακασού και τον Κάρλος Σο. Αμφότεροι επέστρεψαν καθυστερημένα μετά την άδεια που τους δόθηκε τα Χριστούγεννα και τελούν υπό τιμωρία Ως εκ τούτου, οι λύσεις ήταν περιορισμένες για τους «μπλε»…

0-1 με Αρβανίτη

Ο Πανηλειακός μπήκε στο γήπεδο για να πάρει την εδαφική υπεροχή και να σκοράρει, αλλά η Νίκη έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Στο 8ο λεπτό ο Γεωργιόπουλος λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κυρίτση, που έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στο 13΄ το σουτ του Ντίνου Νικολόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ και στο 15΄ ο Πανηλειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Γαργαρώνης γύρισε χωρίς την απαιτούμενη δύναμη τη μπάλα στον Αντωνόπουλο, ο Μπαρμπαρούσης βγήκε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Στο 35΄ καλό απευθείας φάουλ του Μπουτσικάκη δεν βρήκε στόχο και στο 40΄ το σουτ του Σταθάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος. Το κόρνερ εκτέλεσε ο «Φίγκο», η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή, ο Κώστας Κολοτούρος έχασε το κοντρόλ και ο Αρβανίτης από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 44΄, η ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Ο Σκοζάι σέντραρε από δεξιά, ο Γεωργιόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κυρίτσης απέκρουσε.

Κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο

Στο β΄ ημίχρονο, η Νίκη ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρεις διαδρόμους προς την εστία του Κυρίτση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πανηλειακός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ στο 57ο λεπτό. Ο Χατζηστάμου σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαρμπαρούσης έβαλε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η πίεση της Νίκης σταδιακά άρχισε να αυξάνεται και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 77΄. Ο Σκοζάι άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Δ.Κολοτούρο, αυτός τον έβγαλε φάτσα με την εστία και ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των «μπλε» με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Κυρίτση (1-1). Έξι λεπτά αργότερα όμως, ο Πανηλειακός αξιοποίησε για δεύτερη φορά στον αγώνα, μια στημένη μπάλα. Ο Θανάσης Αντωνόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Μπαρμπαρούσης με προβολή, έκανε το 1-2. Η Νίκη βγήκε όλη μπροστά για την ισοφάριση και στο 87΄ το γυριστό σουτ του Δ. Κολοτούρου πέρασε 4-5 μέτρα από την εστία. Ώσπου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια ερυθρόλευκη αντεπίθεση, ο νεοεισελθών Παναγιώτης Τσίγκρηλας, πέρασε δύο παίκτες από δεξιά, έφτασε απέναντι από τον Αντωνόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 1-3.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Αρβανίτης, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος, Νικολόπουλος, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Σκοζάι, Παπαχριστόπουλος, Βατσής.

 

Νίκη: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Ρ. Λούτζι (58′ Δ. Κολοτούρος), Γαργαρώνης, Παπαχριστόπουλος, Σκοζάι, Βατσής, Παπαπέτρου (46′ Στάτης), Γεωργιόπουλος, Ν. Κολοτούρος (46′ Καλογερόπουλος).

Πανηλειακός: Κυρίτσης, Καμβύσης, Σταθάτος (70′ Πρέντι), Δ. Τσίγκρηλας, Αρβανίτης, Μπουτσικάκης, Χατζηστάμου (90+’ Βουργουντζής), Κωνσταντακόπουλος, Μπαρμπαρούσης (90+’ Πλαστουργός), Αντωνόπουλος (89′ Π. Τσίγκρηλας), Νικολόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος