FOLLOW US: facebook twitter

Νίκη Τραγανού-Αίας Γαστούνης 1-2: «Διπλό» πρωτιάς με Σταθάτο!

Ημερομηνία: 11-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με δύο γκολ του Γ. Σταθάτου ο Αίας πέρασε και από το Τραγανό

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης με δύο γκολ του Γιώργου Σταθάτου νίκησε 1-2 στο Τραγανό τη Νίκη και παρέμεινε στο +4 από τη δεύτερη Δόξα Ν. Μανολάδας. Μια τεράστια νίκη για την ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου, κόντρα σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα, που προερχόταν από επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία εννιά ματς αλλά αγωνίστηκε χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Οι «ερυθρόλευκοι»  της Γαστούνης παρέμειναν έτσι αήττητοι στο πρωτάθλημα και πλέον έχουν μόνο δύο δύσκολα ματς μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, τον Ξενοφώντα εντός και τη Δόξα Ν.Μανολάδας εκτός, κάτι που σημαίνει πως με το «διπλό» στο Τραγανό κατά μεγάλο ποσοστό καπάρωσαν την πρωτιά.

1-1 το ημίχρονο

Ο Αίας μπήκε στο ματς θέλοντας να επιβάλλει το ρυθμό του, να κλείσει τη Νίκη στα καρέ της και να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Οι γηπεδούχοι όμως ισορρόπησαν γρήγορα μετά το 10λεπτο. Το πρώτο σουτ ήταν για τους «μπλε» στο 15΄ με τον Γκρίλλα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, που μπλόκαρε ο Κουρλός. Στο επόμενο λεπτό, ο Αίας απάντησε με ένα σουτ του Καράμπελα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε λίγο άουτ και ένα λεπτό μετά, στο 17΄,  έγινε το 0-1. Καράμπελας και Σταθάτος έκρυψαν τη μπάλα, ο δεύτερος βγήκε τετ-α-τετ με τον Αντωνόπουλο και πλάσαρε εύστοχα.

Η Νίκη στη συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισοφάρισε στο 36΄. Ο Δημήτρης Κολοτούρος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι ο Καλογερόπουλος, που από οριακή θέση οφσάιντ σούταρε από κοντά, απέκρουσε ο Κουρλός και ο Βατσής πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 39΄ απευθείας φάουλ του Γκίνη μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος και στην εξέλιξη του αγώνα το σουτ του Ν.Κολοτούρου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε ψηλά πάνω από δοκάρια. Έτσι το 1-1 ήταν σκορ ημιχρόνου.

1-2 στο 50΄

Στο β΄ μέρος ο Αίας μπήκε όπως στο α΄ και ευτύχησε να σκοράρει γρήγορα. Ήταν το 50ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας, ο Καράμπελας ύψωσε τη μπάλα για να την περάσει πάνω από αντίπαλο αμυντικό και ο Σταθάτος με εντυπωσιακό εναέριο βολέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Αντωνόπουλου. Στα επόμενα λεπτά και μέχρι το 80΄ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί. Στο 59΄ από εκτέλεση φάουλ του Γκίνη, ο Μπατζακόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Παπαχριστόπουλος τη δεύτερη από τα 4-5 μέτρα και εκτινάχτηκε ο Αντωνόπουλος, κάνοντας την απόκρουση του αγώνα.

Στο 73΄ από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Αίαντα, η μπάλα έφτασε στον Χατζηαράπη, που πλάσαρε αλλά έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Γκρίλλας και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Από το 80΄ και μετά, η ομάδα του Αλέξη Γαλάνη πίεσε για την ισοφάριση και είχε 3-4 μικροευκαιρίες από στημένες φάσεις κυρίως. Στον 81΄ η κεφαλιά του Γαργαρώνη δεν βρήκε στόχο, στο 83΄ το μακρινό σουτ του Δ. Κολοτούρου έφυγε αρκετά άουτ, στο 84΄ από κόρνερ του Τσαντίλη, το τακουνάκι του Καλογερόπουλου, έπεσε και μπλόκαρε ο Κουρλός και στο 87΄ από κόρνερ του Νίκου Κολοτούρου, η κεφαλιά του Καλογερόπουλου έφυγε άουτ.

Ο Αίας στο 88΄ λίγο έλειψε να κάνει το 1-3, όταν ο Δούλος πλάσαρε από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Αντωνόπουλος έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε  κόρνερ.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Σταθάτος (κορυφαίος), Τσακοπιάκος, Αρβανίτης, Παπαχριστόπουλος, Κουρλός και Καράμπελας, ενώ από τη Νίκη οι Κ. Κολοτούρος, Βατσής, Δ. Κολοτούρος και Βουρτσάνης.

Νίκη  Τρ.: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Τσαντίλης, Γαργαρώνης, Γκρίλλας, Βουρτσάνης (74′ Σαραντούλιας), Βατσής, Δ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος, Ν. Κολοτούρος.

Αίας Γ.: Κουρλός, Χριστοφοράτος, Γεωργόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Γκίνης (90΄+ Γιαννακόπουλος), Καράμπελας (85′ Βράπι), Μπατζακόπουλος (69′  Χατζηαράπης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος