FOLLOW US: facebook twitter

Νερό με λεμόνι: 5 απίστευτες beauty εφαρμογές του

Ημερομηνία: 09-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Νερό με λεμόνι: Κάνει θαύματα ακόμη και στην επιδερμίδα

Πίστευες ποτέ ότι το λεμόνι εκτός από τον οργανισμό και την υγεία σου, μπορεί να κάνει εξίσου καλό και στην επιδερμίδα σου; Αν όχι, μάθε πως το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές έχει οφέλη, που ούτε φανταζόσουν, μιας και περιέχει βιταμίνη του συμπλέγματος Ββιταμίνη Cσίδηροασβέστιοκάλιο και μαγνήσιο.

Και για του λόγου το αληθές…Γνώριζες ότι το λεμόνι περιέχει περισσότερο κάλιο από τα σταφύλια και τα μήλα; Πώς όμως μπορεί να ωφελήσει το λεμόνι στη beauty ρουτίνα μας;

#1. Καθαρή επιδερμίδα

Η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση των κηλίδων στο δέρμα, ενώ καταπολεμά και τις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, αφήνοντας έτσι το δέρμα καθαρό και λαμπερό.

#2. Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος

Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό και ασκορβικό οξύ, τα οποία μεταβολίζονται εύκολα από το σώμα επιτρέποντας έτσι στα μέταλλα που περιέχουν να βοηθήσουν στην αλκαλοποίηση του αίματος. Αν πίνεις τακτικά νερό με λεμόνι θα μειώσεις την οξύτητα στο εσωτερικό του οργανισμού σου.

#3. Ενυδατώνει

Η ενυδάτωση του σώματος δεν γίνεται μόνο μέσω του νερού, αλλά και από τροφές και μη αλκοολούχα ροφήματα. Αν λοιπόν δεν σου αρέσει ή δεν θέλεις να πίνεις σκέτο νερό, τότε μπορείς να προσθέσεις λεμόνι και να βελτιώσεις τη γεύση, ενυδατώνοντας παράλληλα τον οργανισμό σου.

#4. Λευκαίνει την επιδερμίδα

Η βιταμίνη C λευκαίνει την επιδερμίδα και βοηθάει στην ενίσχυση της άμυνας απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς (π.χ η μόλυνση της ατμόσφαιρας). Παράλληλα προστατεύει και ενδυναμώνει το αγγειακό πλέγμα που την οξυγονώνει και της δίνει λάμψη και ζωντάνια.

#5. Λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός των γυναικών; Μα φυσικά οι ρυτίδες. Το νερό με το λεμόνι έχει τη λύση και γι’ αυτό το “πονεμένο” θέμα. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, όχι μόνο μειώνει τις ατέλειες, αλλά και τις ρυτίδες. Αν έχεις ουλές ή σημάδια γήρανσης άπλωσε λίγη ποσότητα νερού με λεμόνι, έτσι ώστε να μειώσεις την εμφάνισή τους. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο αποτοξινώνεις τον οργανισμό και βοηθάς στη διατήρηση της λάμψης του δέρματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος