FOLLOW US: facebook twitter

Αμερικανικές εκλογές 2020: Τζο Μπάιντεν, ο νέος 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ημερομηνία: 07-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Αμερικανικές εκλογές 2020: O Τζο Μπάιντεν, ο νέος πρόεδος των ΗΠΑ. Ο κ. Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς κέρδισε την Πενσιλβάνια, την πολιτεία όπου γεννήθηκε και πέρασε τους 270 εκλέκτορες.

Το ένα μετά το άλλο μέσο ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την προεδρία.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μια νίκη που αποτελεί μια ιστορική στροφή για την Αμερική και όλο τον κόσμο έπειτα από τέσσερα χρόνια ρήξεων υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

«Eίμαι περήφανος που με επιλέξατε για να ηγηθώ της σπουδαίας μας χώρας. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα είμαι Πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς: Τόσο για εκείνους που με φήφισαν όσο και για εκείνους που δεν με επέλεξαν» έγραψε λίγο νωρίτερα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στο twitter.

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκα αντιπρόεδρος για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times. Θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο.

Να σημειώσουμε οτι ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης τα συχγαρητήρια του στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω twitter τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν αληθινό φίλο της χώρας μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος