FOLLOW US: facebook twitter

Νέος κανονισμός για τις υπαίθριες πινακίδες στον δήμο Πηνειού: Στόχος να μειωθούν τα ατυχήματα και η ρύπανση

Ημερομηνία: 23-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Νέο κανονισμό για την υπαίθρια διαφήμιση ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού, σε μια προσπάθεια να επιλύσει το πρόβλημα των παράνομα τοποθετημένων υπαίθριων διαφημίσεων και επιγραφών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων και να μειώσει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε σε εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παναγούλιας, το πρόβλημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε βάρος του αστικού και περιαστικού τοπίου και του δημοσίου χώρου, τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πινακίδες και οι επιγραφές πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και στηρίζονται στον αυτοσχεδιασμό και στην αυθαίρετη βούληση του κάθε χρήστη.

«Μέσα στο πλήθος των διαφημίσεων το εμπορικό μήνυμα χάνεται. Το μόνο που μένει είναι η πρόκληση σημαντικής αισθητικής και οπτικής ρύπανσης και, το κυριότερο, η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση υπαίθριων διαφημίσεων και επιγραφών εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για απώλεια ανθρωπίνων ζωών εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων. Οι διαφημίσεις χρησιμοποιούν την πόλη, δεν εντάσσονται σε αυτήν. Αλλοιώνουν τους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου μας, δεν τους βελτιώνουν αισθητικά. Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των φορέων, η προστασία και η ανάδειξη της αισθητικής της πόλης, του αστικού περιβάλλοντος και του αστικού τοπίου. Ξεκινούμε μια συνδυασμένη προσπάθεια εξωραϊσμού του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος και προστασίας του δημόσιου χώρου», τόνισε και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου κανονισμού.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Σάκη Γεωργόπουλο υπερψήφισε με την προϋπόθεση ότι  λόγω της πολυπλοκότητας των νόμων, όποιο θέμα-ζήτημα προκύψει, να το αποφασίσει το Δημοτικό  Συμβούλιο,  πλην του κ. Κυριαζή ο οποίος ψήφισε «παρών» για τη συνεχιζόμενη διεξαγωγή «δια περιφοράς» συνεδριάσεων αντί των τηλεδιασκέψεων. Την πρόταση υπερψήφισε με το ίδιο σκεπτικό και ο  δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης  Θεοδωρακόπουλος.

Ο δημοτικό σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε την πρόταση λέγοντας ότι πρόκειται για ένανακόμη μηχανισμό χαρατσώματος των δημοτών, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί και για την περιστολή της διακίνησης των πολιτικών απόψεων. Η κάθετη φορολόγηση λειτουργεί εις βάρος των μικρών επαγγελματιών. Θα μπορούσατε να επιβάλετε μεγαλύτερο τέλος στις μεγάλες επιχειρήσεις. Τα περί προστασίας του αστικού τοπίου και του περιβάλλοντος είναι προσχηματικά. Ένα τέτοιο πολύπλοκο πρόβλημα δεν λύνεται αποσπασματικά», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος