FOLLOW US: facebook twitter

Νέος Γ.Γ. Μεταφορών ο Ηλείος Νίκος Σταθόπουλος

Ημερομηνία: 18-07-2019 | Συντάκτης:

O Ηλείος Νίκος Σταθόπουλος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και από σήμερα κιόλας αναλαμβάνει καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Σταθόπουλος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Μεταφορών επί υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ πριν από μερικούς μήνες ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής του προγράμματος Υποδομών της ΝΔ, το οποίο περιείχε και σημαντική ενότητα για τις Μεταφορές.

Ο Νίκος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1962 στον Πύργο και είναι γιος του αείμνηστου εκπαιδευτικού Δημήτρη Σταθόπουλου και της επίσης εκπαιδευτικού Φωτεινής Καλογεροπούλου, δασκάλας επί σειρά ετών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Μαθητής του 4ου Δημοτικού σχολείου Πύργου και του 1ου Γυμνασίου Πύργου (Αρρένων) τότε, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην πολυτεχνική σχολή της Ξάνθης και ακολούθως έκανε δύο μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Αρχικά Management από το ΠανεπιστημίοParis IX Dauphine και στη συνέχεια Σχεδιασμού Δικτύων και Μεταφορών από την ÉcoleNationaledesPontsetChaussées.

Επίσης, είναι κάτοχος διδακτορικού Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Paris IX- Dauphine. Ως ακαδημαϊκός διετέλεσε καθηγητής στην Πολυτεχνική του Μιλάνου, την Πολυτεχνική Λωζάννης (EPFL), τη Σχόλη Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών Παρισίων (ENSPTT) και τη Σχόλη Πολιτικών Μηχανικών Παρισίων (ENPC). Διετέλεσε επί 20 χρόνια Διευθυντής Ερευνών σε θέματα Υποδομών, Δικτύων και Σχεδιασμού στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) Γαλλίας.

Έχει επίσης διατελέσει εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Μεταφορών Παρισίων (RATP) για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκτελεστικός πρόεδρος της EQUIVAL (νέες τεχνολογίες μεταφορών) και σύμβουλος μεγάλων δικτυακών επιχειρήσεων (ταχυδρομεία, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και εφοδιαστική αλυσίδα). Στην Ελλάδα διετέλεσε πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ, των οργανισμών ποιότητας (ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ-ΕΙΜ) καθώς και γγ του Υπουργείου Υποδομών μεταφορών και δικτύων. Έχει τεράστια εμπειρία, συνοδευόμενη από πρωτότυπες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις σε χωροταξικό σχεδιασμό, μεταφορές, δίκτυα και νέες τεχνολογίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος