FOLLOW US: facebook twitter

O Γιάννης Λύτρας διάδοχος του Κατσιφάρα –  «Είμαστε θεσμική αντιπολίτευση, όχι παράταξη διαμαρτυρίας»

Ημερομηνία: 20-10-2022 | Συντάκτης:

Τι δήλωσε στην «Πρωινή» ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Γ.Λύτρας  μετά την επικράτησή του με 8-5 στην κάλπη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Γύρισε σελίδα οριστικά η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, μετά την παραίτηση Κατσιφάρα, αφού χθες εκλέχθηκε νέος επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο ο πολιτικός μηχανικός και έμπειρος αυτοδιοικητικός Γιάννης Λύτρας από την Αιτωλοακαρνανία.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας έπειτα από δίωρη ολομέλεια μεταξύ των στελεχών και σε αυτήν επικράτησε με οκτώ ψήφους ο κ. Λύτρας έναντι του περιφερειακού συμβούλου Αχαΐας, Κώστα Καρπέτα, ο οποίος έλαβε πέντε ψήφους, ενώ τρεις σύμβουλοι ψήφισαν λευκό.

Μετά την εκλογή του ο νέος επικεφαλής εξέφρασε με δήλωσή του στην «Πρωινή» τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της παράταξης για την εμπιστοσύνη που του επέδειξαν και προανήγγειλε άνοιγμα στην κοινωνία και υπεύθυνη και θεσμική αντιπολίτευση.

«Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια στα δεκαέξι στελέχη της παράταξής μας, που με εμπιστεύτηκαν για να οδηγήσω την παράταξη από εδώ και πέρα. Συναισθάνομαι και τη χρονική περίοδο στην οποία γίνεται αυτή η αλλαγή, καθώς ο ορίζοντας των εξελίξεων είναι πυκνός στην Αυτοδιοίκηση και στις εθνικές εκλογές, οι οποίες δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις περιφερειακές. Επιπλέον, γνωρίζω ότι σε αυτό το διάστημα πρέπει να αναδείξουμε θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειάς μας, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την κοινωνική ευαισθησία που είναι αναγκαίο να επιδεικνύεται από την Περιφέρεια, είτε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή και η μεσαία οικογένεια, και παράλληλα να καταθέσουμε τις προτάσεις που θα δώσουν μια άλλη πνοή στη Δυτική Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε πως η ανάδειξή τους θα γίνει σε δύο κατευθύνσεις.

«Θα ασκήσουμε θεσμική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, Μακριά από εμάς οι κραυγές, οι αφορισμοί και ο καταγγελτικός λόγος, διότι αυτό έχει κουράσει και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είμαστε παράταξη διαμαρτυρίας αλλά παράταξη διαλόγου, σύνεσης, ευθύνης και πάνω από όλα έχουμε επίγνωση του ρόλου μας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Θα προωθήσουμε ζητήματα μέσα από τα όργανα του περιφερειακού συμβουλίου και παράλληλα θα ανοίξουμε έναν διάλογο της παράταξης με θεσμούς, φορείς και πολιτικές δυνάμεις ή οντότητες για την επεξεργασία όλων αυτών των θέσεων. Αυτά επιβεβαίωσε η αποψινή ολομέλεια της παράταξής μας, αυτά θα υπηρετήσω  με συνέπεια και συνέχεια μέχρις ότου ανοίξει το κεφάλαιο των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε η παράταξή μας να είναι ο καταλύτης εξελίξεων σε αυτήν την πορεία», δήλωσε ο κ. Λύτρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος