FOLLOW US: facebook twitter

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Ανακοίνωση για την απαξίωση της νοσηλευτικής μονάδας στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 14-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

“Με απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χριστόπουλου,  μεταφέρονται 20 νοσηλεύτριες – νοσηλευτές, ένας παθολόγος, ένας πνευμονολόγος και ένας ακτινολόγος από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου”.

1η διαπίστωση:

Η παθολογική κλινική της Αμαλιάδας έκλεισε.

2η διαπίστωση:

Ένα δημόσιο νοσοκομείο απαξιώνεται και κατ’ επέκταση οι ίδιοι οι πολίτες που τόσα χρόνια εξυπηρετούνται από αυτό.

3η διαπίστωση:

Στο επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πρόθυμοι να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα για συρρίκνωση των δημοσίων δομών υγείας , ανοίγοντας τον δρόμο στις ιδιωτικές κλινικές.

4η διαπίστωση:

Η δυσανεξία της Νέας Δημοκρατίας σε οτιδήποτε έχει δημόσιο αποτύπωμα φέρνει απαξίωση και “λουκέτα”, σε βασικά αγαθά για την καθημερινότητα του πολίτη.

Εδώ και τόσους μήνες από το πρώτο κύμα της πανδημίας η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, μέχρι σήμερα όμως άνθρακας ο θησαυρός.

Η ευθύνη όμως δεν βαραίνει μόνο τον πρόθυμο κ.Χριστόπουλο για την απαξίωση στις δομές υγείας, βαραίνει και τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την συνολική απαξίωση του νόμου Ηλείας που συνεχίζεται σαν να μην υπάρχει αύριο.

Πρώτα κατήργησαν το νέο πανεπιστημιακό τμήμα ΤΕΦΑΑ , έπειτα κατάργησαν συνολικά την κατασκευή του νέου δρόμου Πύργος-Πάτρα,  πριν λίγες εβδομάδες μάθαμε ότι η τύχη του τμήματος Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο είναι ή η κατάργηση του ή η μεταφορά του εκτός νομού και τέλος αφού δεν έκαναν καμία πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού στα 3 νοσοκομεία της Ηλείας, αφοπλίζουν και εξαφανίζουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας για να στηριχθεί του Πύργου.

Ως νέες και νέοι του Νομού Ηλείας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας λέμε ένα ξεκάθαρο φτάνει πια , μην απαξιώνετε άλλο τις ζωές μας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και στις 3 νοσηλευτικές μονάδες του νομού.

Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής στην Αμαλιάδα.

Η υγεία πρέπει να είναι και να παραμείνει δημόσια , με δωρεάν ουσιαστική καθολική κάλυψη για όλες-όλους και να στηρίζεται άνευ όρων από το κράτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος