FOLLOW US: facebook twitter

Η πιο όμορφη αρχή! – Οι νέοι της Ηλείας έδωσαν την εκκίνηση στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ημερομηνία: 24-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

neoi-fest-ilidas

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ξεκίνησε με τις προσπάθειες των παιδιών της Ηλείας, στο θέατρο Ήλιδας. Ήταν η πιο όμορφη αρχή!

«Το ταξίδι των ηρώων – Οι νέοι της Ηλείας στην Αρχαία Ήλιδα», που διοργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, δια της Υπεύθυνης, Τίτας Τερζή, σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας.

Μια πραγματικά όμορφη προσπάθεια των παιδιών παρακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης οι θεατές που βρέθηκαν στο Θέατρο της Ηλιδας. Εκεί οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου και του Γυμνασίου Βουνάργου, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους  μέσα από τις δύο θεατρικές  παραστάσεις: «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, με υπεύθυνους καθηγητές του: Κατερίνα Κουλοχέρα, Γιώργος Καραντώνης, Σοφία Τρυφωνοπούλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βρόντου και «ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Πάβελ Κόχουτ με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευγενία Μπίθα.

neoi-fest-ilidas2

Την εκδήλωση αυτή, που είναι ενταγμένη στις προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ, παρακολούθησε και ο μεγάλος μας ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ο οποίος πλέον έιναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Εκ μέρους του πολιτιστικού τμήματος της Δευτεροβάθμειας Εκπαίδευσης, τις εκδηλώσεις προλόγισε η κα Τίτα Τερζή, η οποία ευχαρίστησε τους συντελεστές, τα παιδιά και τους δασκάλους, ενώ τίμησε τον Κώστα Καζάκο για την προσφορά του στην  τέχνη με αναμνηστική πλακέτα.

Την εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης, ενώ παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Βούκανος.

Μάλιστα, στις 11 Ιουλίου 2016 το κοινό της περιοχής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, τον μεγάλο μας έλληνα ηθοποιό Κώστα Καζάκο να ερμηνεύει τον Γαλιλαίο, σε μία παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που αποτελεί μοναδική στιγμή για το 26ο Διεθνές φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος