FOLLOW US: facebook twitter

Νέοι δολωματικοί ψεκασμοί σήμερα στους δήμους Ήλιδας και Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:
Σύσταση απο την ΔΑΟΚ Ηλείας να  προβαίνουν και μόνοι τους σε ψεκασμούς οι ελαιοπαραγωγοί όταν υπάρχει μεγάλη δακοπροσβολή

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2020, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινά δολωματικός ψεκασμός σήμερα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Ομάδα   2η : Αμαλιάδα, Καρδαμάς
Ομάδα   6η : Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Πίσσα, Λιναριά, Πεύκες, Μουριά, Κάμενα,

Λούβρο, Βασιλάκι, Ξηρόκαμπος, Ασπρα Σπίτια

Τα εντομοκτόνα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν στους δολωματικούς ψεκασμούς είναι το BISCAYA 240OD και το IMIDAN 200EC, με χρόνο αναμονής πριν τη συγκομιδή στις 21 μέρες.

Στην περίπτωση που ελαιοπαραγωγοί προτίθενται να συγκομίσουν πριν την παρέλευση του χρόνου αναμονής από τον ψεκασμό, να το γνωστοποιήσουν στον εργολάβο ή/και στο συνεργείο ψεκασμού της περιοχής. Τονίζεται ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι ημέρες αναμονής πριν από τη συγκομιδή όπως αναγράφονται στην ετικέτα του χρησιμοποιηθέντος γεωργικού φαρμάκου.

Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.

Απο την ΔΑΟΚ Ηλείας επισημαίνεται ακόμα ότι στις περιπτώσεις που το επίπεδο προσβολής είναι υψηλό, να προβαίνουν οι ίδιοι σε ψεκασμούς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, όπου αυτό απαιτείται, σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας και τους τοπικούς γεωπόνους.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος