FOLLOW US: facebook twitter

Νέοι Αγρότες: Βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

pena-prokopis2

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τιμήθηκαν οι νέοι αγρότες από την Ηλεία, Θοδωρής και Γιώργος Βασιλόπουλος για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου “Καλύτερου Νέου Αγρότη” στον 3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να τονίζει πως  η διάκριση των δύο νέων αγροτών αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο  ευρωπαϊκό διαγωνισμό μετείχαν 200 υποψήφιοι από 17 χώρες της Ε.Ε και οι δυο νέοι αγρότες έλαβαν την πρώτη θέση για το συνολικό τους έργο και την εφαρμογή καινοτόμου μεθόδου συλλογής ελαιοκάρπου.

Ο κ. Παυλόπουλος τους συνεχάρη για την καινοτομία που εφαρμόζουν, παραδίδοντας τους τιμητική πλακέτα, ενώ υπογράμμισε πως η δραστηριότητα τους αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αγρότες της χώρας που παρά τις δύσκολες συνθήκες επενδύουν στον πρωτογενή τομέα και δημιουργούν νέες συνθήκες για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

pena-prokopis

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βαιλόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Νίκος Παυλονάσιος. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως στηρίζει το έργο της Π.Ε.Ν.Α. καθώς πιστεύει πως μέσα από την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα και την δραστηριότητα των νέων αγροτών μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος