FOLLOW US: facebook twitter

Webex: Νέο blackout χθες στην τηλεκπαίδευση

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
-Άλλαξαν νύχτα την πρόσβαση στους μαθητές

Νέο blackout χθες στην τηλεκπαίδευση για χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα, καθώς το σύστημα, αρνούνταν να τους δώσει πρόσβαση και αυτό γιατί αργά το βράδυ της Κυριακής, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex προκειμένου να προχωρήσει σε… αναβάθμιση!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σύστημα δεν αναγνώριζε τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, διότι δεν είχε γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη… αλαλούμ.

Το ερώτημα που προκύπτει φυσικά δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος που θεωρείται επιβεβλημένη αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αντέξει τον όγκο και των παιδιών του δημοτικού και των νηπιαγωγείων.

Το ερώτημα προκύπτει και έχει να κάνει με το γιατί, για μια ακόμη φορά, από το υπουργείο Παιδείας επιλέγουν να κάνουν… τελευταία στιγμή τις αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να δημιουργεί προβλήματα σε χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Η ενημέρωση που λάμβαναν από τα σχολεία τους, ήταν πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονταν προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος