FOLLOW US: facebook twitter

Νέο βιβλίο για την Κατοχή στον Πύργο

Ημερομηνία: 04-10-2021 | Συντάκτης:

Από τον συγγραφέα Διονύση Τραμπαδώρο


Από τις εκδόσεις «Αλώνι» κυκλοφορεί και το νέο βιβλίο του Πυργιώτη συγγραφέα Διονύση (Σάκη) Τραμπαδώρου με θέμα τη γερμανοϊταλική Κατοχή. Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι «Η γερμανοϊταλική Κατοχή μέσα από τα μάτια ενός μικρού παρατηρητή της Πλατείας του Πύργου, Αφήγηση: Βάσος Μικελόπουλος».

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας με αυτό το βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει όψεις της γερμανοϊταλικής Κατοχής σε μια επαρχιακή πόλη όπως ο Πύργος της Ηλείας, με οδηγό την αφήγηση του αείμνηστου Βάσου Μικελόπουλου. Κεντρικά ζητήματα που θίγονται είναι η έλευση των στρατευμάτων των κατακτητών, η πατριωτική δράση του Μητροπολίτη Αντωνίου, του νομάρχη Νικολάου Κουράση και του δημάρχου Πύργου Τάση Καζάζη, ο ρόλος των αξιωματικών των κατακτητών, η αντίσταση, ο αγώνας για την επιβίωση υπό τις δυσχερείς συνθήκες που επέβαλαν οι περιστάσεις, ο Εμφύλιος και τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα της εποχής στα πλαίσια της οποίας εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Το κείμενο συνοδεύεται από σπάνια τεκμήρια της εποχής, τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και το βιβλίο του για τη ναυτλία στον Πύργο κατά την περίοδο 1829-1835 μέσα από Έγγραφα από το αρχείο των δημοσίων μνημόνων της πόλης, επίση από τις Εκδόσεις «Αλώνι». Αμφότερα τα βιβλία διατίθενται από το βιβλιοπωλείο συγγραφέα στον Πύργο, στην οδό Μπιζανίου 1.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος