FOLLOW US: facebook twitter

Νέο πρόγραμμα για αγρότες με χρηματοδότηση 18 εκατ. ευρώ για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Ανακοίνωση από ΔΑΟΚ Ηλείας

Άνοιξε η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Στόχος, σύμφωνα με τη ΔΑΟΚ Ηλείας, είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 180.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης Το συνολικό ποσό κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλογούν 18.050.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μία αίτηση στήριξης, ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο www.ependyseis.gr έως 16/05/2023και ώρα 13:00.

Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου καλύπτεται από τη δημόσια δαπάνη και την ιδιωτική συμμετοχή. Η δημόσια δαπάνη χορηγείται με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου από το ΕΓΤΑΑ και το Ελληνικό Δημόσιο. Το όριο του αιτούμενου προϋπολογισμού για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων είναι τα 150.000 ευρώ ενώ μπορεί να ανέρθει έως τις 250.000 ευρώ, υπό προϋποθέσεις. Η ένταση της ενίσχυσης στη Δυτική Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 50%-60% του αιτούμενου προϋπολογισμού ανάλογα με την κατηγοριοποίηση των δικαιούχων.

Λεπτομέρειες για την επιλεξιμότητα δικαιούχων και τις επιλέξιμες δαπάνες στο πλήρες κείμενο της περίληψης της πρόσκλησης, στον σύνδεσμο:
www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prokirukseis/item/download/43612.html.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος