FOLLOW US: facebook twitter

Νέο πλήγμα για την Ολυμπία όπου δεν υπάρχει τουρίστας ούτε για… δείγμα!

Ημερομηνία: 10-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
-Κλειστά έως και 18 Μάρτη Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στην Ηλεία

Κλειστοί για το κοινό παραμένουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας έως και  την επόμενη Τετάρτη 18/3/2020 σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ως έκτακτο μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα η Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει αναρτήσει στον διαδικτυακό της χώρο και σχετική αφίσα με την επίσημη ανακοίνωση.

Εικόνα από το… παρελθόν στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας στον οποίο τώρα αναγκαστικά έχει μπει λουκέτο λόγω Κοροναϊού!

Βεβαίως το γεγονός αυτό – η απόφαση εννοείται ότι είναι κεντρική και όχι της ΕΦΑ Ηλείας- προκαλεί ένα ακόμα πλήγμα στον τουρισμό κυρίως της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού ακόμα και εκείνοι οι ελάχιστοι ξένοι τουρίστες που είχαν αποφασίσει παρά τα μέτρα να επισκεφθούν την περιοχή, προχωρούν τώρα σε νέες ακυρώσεις αφού βασικός τους στόχος ήταν να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο και τα Μουσεία.  Τα οποία βεβαίως θα είναι κλειστά και την Ημέρα της Τελετής Αφής που έτσι κι αλλιώς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος