FOLLOW US: facebook twitter

Νέο «ΟΧΙ» στο hotspot Επιταλίου: Έκλεισαν την ΕΟ Πύργου-Καλού Nερού οι κάτοικοι της περιοχής

Ημερομηνία: 29-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
«Ναι στη φιλοξενία, όχι στις φυλακές» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Επιτάλιο διατράνωσαν για μία ακόμα φορά χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, προχωρώντας σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου-Καλού Νερού στο ύψος της διασταύρωσης Επιταλίου.

Κρατώντας πανό και πλακάτ, μικροί και μεγάλοι εξέφρασαν με δυναμικό τρόπο την αντίδρασή τους στην προωθούμενη κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας ότι θα αντισταθούν απέναντι σε μονομερείς αποφάσεις που υποβαθμίζουν την περιοχή τους χωρίς να λύνουν επί της ουσίας το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Επιταλίου, Γιάννης Μπαλάσκας, εκ των συντονιστών της κινητοποίησης, ευχαρίστησε τους συντοπίτες του για την ανταπόκρισή τους και ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι αφερέγγυα και επισήμανε ξανά πως η Ηλεία ήδη φιλοξενεί το 1% των μεταναστών που της αναλογούν και «θα είμαστε παρόντες και θα αγωνιζόμαστε. Θα είμαστε διαρκώς απέναντί τους».

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό της, τονίζοντας ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν λύνεται με το να στοιβαχτούν σε πέντε στρέμματα 2.000 ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

«Σε αυτόν τον τόπο που γεννήθηκαν οι ολυμπιακές αξίες, δεν μπορούν να κατασκευαστούν μνημεία βαρβαρότητας. Λέμε ναι στη φιλοξενία, όχι στις φυλακές. Πρόκειται για έγκλημα και δεν δεχόμαστε μαθήματα ειρηνικής συνύπαρξης με τους πολίτες του πλανήτη. Συμβιώνουμε αρμονικά εδώ και χρόνια με όλες τις φυλές, είμαστε ο πιο φιλόξενος λαός του πλανήτη. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πρόβλημα όλου του δήμου Πύργου η εγκατάσταση μιας τέτοιας κλειστής δομής. Ξέρουμε πως μας ακούν, διότι σταμάτησε αυτή η συζήτηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ανεστάλη ο σχεδιασμός. Για αυτό πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι και ισχυροί  να προστατεύσουμε ως φυσικοί ιδιοκτήτες αυτής της γης τις αξίες αυτού του τόπου από άλλους κινδύνους», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κ. Νικολούτσος, ο οποίος έκανε λόγο για δίκαιη κατανομή, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Αντ. Καράμπελας έκανε λόγο για τιμωρητική στάση προς την Ηλεία εκ μέρους της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας τι έχει γίνει με την Πατρών-Πύργου, τη Σχολή ΤΕΦΑΑ και τα «πυροδάνεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος