FOLLOW US: facebook twitter

Νέο «καμπανάκι» για τα σκουπίδια από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 16-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τον κώδωνα του κινδύνου από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Πύργου έκρουσε χθες για πολλοστή φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, ζητώντας την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος για να μην τεθεί σε μεγαλύτερο  κίνδυνο η δημόσια Υγεία.

Στη διάρκεια συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος Νίκος Κατσαρός και ο γ.γ. Χρ. Γιαννικούλης, τόνισαν ότι η κατάσταση χειροτερεύει το καλοκαίρι και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να βρει άμεσα λύση.

Ο κ. Κατσαρός ανέφερε ότι παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις του συλλόγου μαζί με άλλους φορείς από το 2014, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και συνεχίζει να εκθέτει την πόλη και τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο.

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας προς κάθε κατεύθυνση και πρωτίστως προς τη δημοτική αρχή, γιατί δυστυχώς μετά την ιστορία που ζήσαμε το 2014, είχαμε συσπειρωθεί για να λύσουμε το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως έχουν περάσει 5 χρόνια και ξαναμαζεύονται σκουπίδια σε όλη την έκταση του δήμου, προκαλώντας αλγεινή εικόνα και επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν χιλιάδες σακούλες εκτεθειμένες στον ήλιο, αδέσποτα, τρωκτικά και γατιά κάνουν πάρτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Είναι θέμα της δημοτικής αρχής να λύσει το πρόβλημα», είπε ο κ. Κατσαρός, καταλογίζοντας λανθασμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

«Θα έπρεπε να είναι πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχήςένα θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και είναι και διαχρονικό, ακόμα και τώρα που είναι στα τελευταία της, παρά να κάνει κάποια άλλα έργα ίσως επουσιώδη, όπως το σιντριβάνι και η ασφαλτόστρωση. Δεν ξέρω πόσο μεγαλύτερη προτεραιότητα είχαν αυτά τα έργα…», σημείωσε.

Εκκρεμούν οι μηνύσεις

Ο κ. Κατσαρός πρόσθεσε ότι έχουν γίνει δύο μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου το 2014 και το 2015 για τα απορρίμματα, από τις οποίες προέκυψαν αντιδήμαρχοι κατηγορούμενοι, αναφέροντας ότι η εκδίκασή τους εκκρεμεί στο Εφετείο Πατρών. «Έχουμε πάει 6 φορές με τον κ. Γιαννικούλη και ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί, τόνισε.

Ο γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου, Χρ.Γιαννικούλης, δήλωσε ότι το μεταβατικό στάδιο στο οποίο είναι ο δήμος, δεν μπορεί να δικαιολογεί τα «βουνά» απορριμμάτων σε όλο τον δήμο.

«Κατανοούμε ότι ο δήμος είναι σε μεταβατικό στάδιο λόγω της επικείμενης αλλαγής δημοτικής αρχής, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να βιώνουμε αυτήν την άκρως επικίνδυνη κατάσταση με τα απορρίμματα, η οποία δημιουργεί σημαντικότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Είναι μια επείγουσα κατάσταση, που ανεξάρτητα από το ποιος έχει την ευθύνη της δημοτικής αρχής, πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί. Ως Ιατρικός Σύλλογος κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ειδικά επειδή είναι καλοκαίρι, οι κίνδυνοι από τη μη αποκομιδή των αποριμμάτων πολλαπλασιάζονται τη θερινή περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Πρόεδρος της ΙατρικήςΕταιρείας Δυτικής Ελλάδας &Πελ/σου, ΠερικληςΔουζδαμπάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διημερίδα που θα διοργανωθεί στον Πύργο και στην Ολυμπία στις 8 & 9  Νοεμβρίου από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας στο πλαίσιο του 14ουΠαμπελοποννησιακούΙατρικού Συνεδρίου το 2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος