FOLLOW US: facebook twitter

Νέο διυλιστήριο νερού στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 13-05-2023 | Συντάκτης:

Ξεκίνησε η τοποθέτηση κατασκευή του νέου διυλιστηρίου Κρεστένων που αντικαθιστά το υπάρχον εγκατεστημένο πριν από 23 χρόνια. Το νέο διυλιστήριο είναι δυναμικότητας 2000 κυβικών νερού το 24ωρο, η δε μονάδα φίλτρανσης είναι η πλέον σύγχρονη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης και αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής ιδιαίτερα δε του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου.

Το έργο εκτελείται από την εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε.

Ήδη ξεκίνησε η απομάκρυνση της παλιάς μονάδας και έχει αρχίσει η τοποθέτηση της νέας.

Η λειτουργία της μονάδας θα είναι καθόλο το 24ωρο διαθέτει δε κάθε απαραίτητη διάταξη και αυτοματισμό, ώστε να πραγματοποιείται αυτόνομα και με πλήρη ασφάλεια όλη η διαδικασία επεξεργασίας του νερού.

Ο δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση της προσπάθειας και δήλωσε ότι φτάνει στο τέλος μια προσπάθεια του Δήμου για ανανέωση των εγκαταστάσεων υδροδότησης της έδρας του Δήμου. «Απομακρύνουμε το παλιό διυλιστήριο νερού που είχε κατασκευαστεί πριν 23 χρόνια, και ήταν πλέον ξεπερασμένης τεχνολογίας και μπαίνει σε λειτουργία σε λίγες μέρες νέο, σύγχρονο και μεγαλύτερης δυναμικότητας διυλιστήριο το οποίο απομακρύνει σίδηρο, μαγγάνιο και άλλα υλικά. Παράλληλα η αποτελεσματικότητα του στην επεξεργασία θα δώσει τη δυνατότητα ασφαλούς και συνεχούς λειτουργίας της εγκατεστημένης μονάδας αποσκλήρυνσης, δεδομένου ότι τα νερά του Νομού μας είναι επιβαρυμένα σε άλατα. Παρακαλούμε τους δημότες μας να δείξουν κατανόηση τις επόμενες 10-15 ημέρες που θα διαρκέσουν οι εργασίες τοποθέτησης και δοκιμών της νέας μονάδας για τυχόν μικροδιακοπές για τις οποίες βέβαια θα υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση» είπε και τόνισε πως θέλει να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην προσπάθεια τους, τους αντιδημάρχους του Δήμου, κυρίως τον Ιωάννη Δάγκαρη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κρεστένων Κωνσταντίνο Δρακόπουλο, την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργία Σοφιανού και το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Φανή Τρυφωνοπούλου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωάννης Δάγκαρης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «στόχος μας είναι με την εγκατάσταση του νέου διυλιστηρίου τις εγκαταστάσεις του πόσιμου νερού των Κρεστένων, να βελτιώσουμε την ποιότητα και την ποσότητα στα νοικοκυριά και πιστεύουμε ότι αυτό το σύγχρονο διυλιστήριο που ξεκινάμε από σήμερα την εγκατάσταση του, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι με την λειτουργία του νέου διυλιστηρίου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Είναι υπερσύγχρονο, λειτουργεί αυτόματα σε όλες του τις φάσεις και στον καθαρισμό των φίλτρων και στην παροχή νερού. Έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 75 κυβικά την ώρα πόσιμο νερό που σημαίνει για το 24ωρο 1800 κυβικά και θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Κρεστένων».

Ο προϊστάμενος πωλήσεων δημοσίου τομέα της ΤΕΜΑΚ Α.Ε. Αλέξανδρος Μανδαλίδης, ανέφερε ότι το έργο αφορά μονάδα φίλτρανσης και συγκεκριμένα αποσιδήρωσης και απομαγγανίασης. «Πρόκειται για σύγχρονη Μονάδα που εγγυόμαστε σίγουρα πόσιμο νερό με το συγκεκριμένο σύστημα φίλτρων» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος