FOLLOW US: facebook twitter

Νέο «χαράτσι»

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με ταχείς και συνοπτικές διαδικασίες, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας  συνεχίζει να ξηλώνει τον δωρεάν χαρακτήρα από το ΕΣΥ. Έτσι, μετά τις αποφάσεις για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και για συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακά τους, δρομολογούν νέο «χαράτσι» για τους ασφαλισμένους, από τους οποίους ζητείται ξανά να βάλουν το χέρι στην τσέπη. 

Όπως αποκάλυψε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος , κατά την τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ του Άδ. Γεωργιάδη και επιτροπής του ΠΙΣ, συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου για την αποζημίωση εργαστηριακών εξετάσεων (1 ευρώ ανά παραπεμπτικό) και απεικονιστικών εξετάσεων (3 ευρώ ανά παραπεμπτικό), τα οποία θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς. 

Σύμφωνα μάλιστα, με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ, τα παραπάνω ποσά θα εισπράττονται μέσω του παραπεμπτικού (με αιτιολογία υπέρ ΕΟΠ.ΥΥ) αλλά δεν θα αποδίδονται στον Οργανισμό. 

Επίσης, το ετήσιο συνολικό ποσό είσπραξης που θα προκύπτει, θα προστίθεται ισόποσα (λογιστικά) από τον ΕΟΠΥΥ στο ανώτατο όριο δαπάνης των εργαστηριακών εξετάσεων, με σκοπό τη μείωση του clawback (επιστροφή χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς το Δημόσιο).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia