FOLLOW US: facebook twitter

Νέο «μπλακάουτ» στους ΤΟΕΒ της Ηλείας

Ημερομηνία: 09-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

-Κομμένο ρεύμα και παύση εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ σε δύο οργανισμούς
-Με «Τειρεσία» που θα κόβει επιδοτήσεις, απαντά η κυβέρνηση


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν περιέλθει πλέον τουλάχιστον δύο ΤΟΕΒ στην Ηλεία, Επιταλίου και Α΄ ΤΟΕΒ Πύργου, καθώς η ΔΕΗ όχι μόνο προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης αλλά τους κοινοποίησε παύση εκπροσώπησης. Αυτό σημαίνει ότι παύει να τους προμηθεύει ρεύμα και θα πρέπει οι Οργανισμοί να αναζητήσουν συνεργασία με άλλον πάροχο της αγοράς για να ηλεκτροδοτηθούν ξανά.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, Λεωνίδας Λαμπρόπουλος, ο Οργανισμός καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ δεν αποδέχεται καμία πρόταση ευνοϊκής διευθέτησης των οφειλών.

«Έχουμε κάνει πολλές προτάσεις προς τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή των οφειλών μας. Πληρώνουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς και φέτος πληρώσαμε και λίγα από τα παλιά χρέη. Προτείναμε να μας κάνουν μια μακροχρόνια ρύθμιση 120 δόσεων για να μπορούμε και εμείς να πληρώνουμε, αλλά και η ΔΕΗ να εισπράττει. Αντί αυτής της πρότασης, μας ζήτησαν να εξοφλήσουμε τα χρέη σε 12 δόσεις. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι από τις 600.000 ευρώ περίπου, οι 300 με 350.000 είναι τόκοι. Πώς να πληρώσουμε 600.000 ευρώ συν τα τρέχοντα μέσα σε έναν χρόνο, ειδικά τώρα που τα τιμολόγια έχουν ανέβει κι άλλο; Είναι ανέφικτο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε συνεπείς και να μην αυξηθεί το χρέος, ειδικά μέσα σε μια δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας», τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να βρει λύση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
«Τειρεσίας» η απάντηση της κυβέρνησης

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει να μην παρέμβει προκειμένου η ΔΕΗ να δεχθεί ευνοϊκή διευθέτηση των οφειλών, αλλά να προχωρήσει σε πιο «σκληρές» λύσει, δημιουργώντας έναν «Τειρεσίας» για τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ΟΕΒ πλέον θα έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία θα καταχωρούν ετησίως τα στοιχεία των 20 μεγαλύτερων οφειλετών τους, προκειμένου να ελεγχθούν και στη συνέχεια να μειωθεί η επιδότησή τους αν δεν πληρώσουν.

«Όσοι παραγωγοί καταγράφηκαν στην ειδική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έναντι των ΟΕΒ και έχουν λάβει σχετική επιστολή, να προσκομίσουν στην αρμόδια Περιφερειακή Δ/νση ή Μονάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόσφατη βεβαίωση του καταγγέλλοντος ΟΕΒ, μέσω της οποίας πιστοποιείται ότι ο ελεγχόμενος ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΕΒ θα τους επιβάλλεται ποσοστό μείωσης για τη μη τήρηση των διαδικασιών έγκρισης χρήσης υδάτων για άρδευση, ορίζεται σε 3%, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος