FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Νεκτάριος Φαρμάκης: «Μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα τοπ τουριστικό προορισμό»

Ημερομηνία: 19-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

«Μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα τοπ τουριστικό προορισμό! Και να το κάνουμε με σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον μας. Να το κάνουμε με ποιότητα! Προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουρίστες από όλο τον κόσμο», είπε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στην Πάτρα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα σε «ανεκμετάλλευτους θησαυρούς» που διαθέτει η περιοχή, μιλώντας μεταξύ άλλων για την Αρχαία Ολυμπία ως το κορυφαίο «brand» της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την ανάδειξη μνημείων όπως ο Επικούρειος Απόλλωνας.

Στην ανάγκη για μακροχρόνιο σχεδιασμό ώστε να λειτουργήσει αναπτυξιακά ο τουρισμός για κάθε περιοχή και για τη Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού,

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την κυβερνητική πρωτοβουλία για «δημιουργία ενός συμβουλίου που θα χαράζει στρατηγική με βάση τη «φωνή» των Περιφερειών» και τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «είναι η πρώτη που δημιούργησε Αντιπεριφέρεια Τουρισμού με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, γεγονός που δείχνει πόσο μεγάλη έμφαση δίνει η νέα περιφερειακή Αρχή στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος