FOLLOW US: facebook twitter

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Απαράδεκτα τα πορίσματα για τους αγρότες των Μακρισίων»

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική
Η άμεση αντίδραση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, μόλις πληροφορήθηκε τα μηδενικά ποσοστά που έδωσε ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές

«Ο αδιάκοπος αγώνας και μόχθος των αγροτών μας για την επιβίωση, απαιτεί σεβασμό και υπεύθυνους χειρισμούς από όλους».

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα χαμηλά έως μηδενικά ποσοστά των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, για τις ζημιές που σημειώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, στις καλλιέργειες των αγροτών της περιοχής των Μακρισίων στην Ηλεία.

Ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός, δεδομένου ότι οι καταστροφές ήταν μεγάλες,  ιδιαίτερα στη σταφιδοπαραγωγή, η οποία κυριολεκτικά αποδεκατίσθηκε.

«Οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ αποτελούν ουσιαστικά μια δεύτερη καταστροφή για τους παραγωγούς των Μακρισίων, αφού τους αποκλείει από τις αποζημιώσεις. Έχασαν ένα πολύ σημαντικό εισόδημα λόγω της ζημιάς από τις καιρικές συνθήκες, χάνουν τώρα και κάποια χρήματα που περίμεναν για να καλύψουν τουλάχιστο, μέρος των οικονομικών απωλειών τους», επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, θεωρεί απολύτως δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες του Προέδρου και των κατοίκων, και τάσσεται στο πλευρό τους, για την αναθεώρηση των εκτιμήσεων,  ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στο μέγεθος της καταστροφής.

Εκφράζει τέλος τη θλίψη του για την αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής Κατσιφάρα, που στα λόγια μεν, δήθεν στηρίζει τους αγρότες, αλλά στις δύσκολες στιγμές τους, ποτέ δεν την είχαν κοντά τους.

«Και αυτό θα αλλάξει», κατέληξε ο κ Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος