FOLLOW US: facebook twitter

Νεκροί και τραυματίες στο Ουισκόνσιν – Όχημα έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση (video)

Ημερομηνία: 22-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν χθες, όταν ένα κόκκινο SUV έπεσε πάνω σε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μικρές μαθήτριες, που συμμετείχαν σε εορταστική παρέλαση για τα Χριστούγεννα στη Γουόκεσα του Ουισκόνσιν.

Ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με τον Νταν Τόμσον, αρχηγός της αστυνομίας στην αμερικανική πόλη, που πρόσθεσε ότι το όχημα είναι στα χέρια των αρχών αλλά πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Νωρίτερα, οι πολίτες κλήθηκαν να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο αλλά η εντολή άρθηκε.

Σε βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται το SUV να κινείται με ταχύτητα προς το πλήθος και να χτυπά πάνω από δέκα άτομα. Θεατές τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια. Σε άλλο βίντεο, αστυνομικός εικονίζεται να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου προτού αυτό πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Ο Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους, που συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν την παρέλαση, και ότι δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Γυναίκα δήλωσε στο Fox6 πως το όχημα χτύπησε κυρίως μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αφηγήθηκε πως αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος άρχισε να τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει. Σύμφωνα με την εκτίμηση άλλου μάρτυρα, το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων.

Τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων. Το νοσοκομείο Παίδων του Ουισκόνσιν ανέφερε μέσω Twitter ανέφερε πως εισήχθησαν 15 πρόσωπα ως τις 20:00, από τα οποία δεν είχε υποκύψει κάποιο.

Τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Το 2016, φορτηγό είχε πέσει πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Νωρίτερα την ίδια χρονιά, φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας σκοτώνοντας 84 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε επίσης το ΙΚ.

Η νέα τραγωδία στο Ουισκόνσιν καταγράφηκε στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από την απαλλαγή του νεαρού ακροδεξιού Κάιλ Ρίτενχαους στη δίκη του για τους φόνους δύο ανδρών εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας στην Κενόσα, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος