FOLLOW US: facebook twitter

Νεκρά φλαμίνγκο από σκάγια στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς!

Ημερομηνία: 07-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Το θέμα του παράνομου κυνηγιού σε προστατευόμενες περιοχές, θίγει με μια αποκαλυπτική του ανάρτηση στο φβ το μέλος της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» και της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Κυριάκος Γαλάνης σχετικά με την θανάτωση από σκάγια, φλαμίνγκο της οικογένειας των Φοινικόπτερων  στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφιλιάς στα όρια Ηλείας – Αχαΐας και μάλιστα ανήμερα της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Πουλιών!

Όπως αποκάλυψε μέσα από τις φωτογραφίες και το βίντεο του, τρία φλαμίνγκο βρέθηκαν νεκρά σε σημείο της λιμνοθάλασσας Παπά και ένα άλλο σοβαρά τραυματισμένο από τουφεκισμό. Ο κ. Γαλάνης επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που πυροβολούνται φοινικόπτερα σε προστατευόμενες μάλιστα περιοχές. Ειδικότερα αναφέρει:

“Και Αυτή είναι μία “προστατευόμενη” περιοχή στην Ελλάδα!

Πρόκειται για την λιμνοθάλασσα Πάπα, στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς, στις 4-10-2020, ανήμερα της πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών….

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται πυροβολημένα φοινικόπτερα, καθώς το παράνομο κυνήγι πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση.

Σαν να προσπαθούν κάποιοι – από τους γνωστούς γηγενείς μαφιόζους – να διώξουν ότι πετάει και ότι προσελκύει επισκέπτες στην περιοχή, ώστε να παρανομούν παντοιοτρόπως υποβαθμίζοντας το Εθνικό Μας Πάρκο, περιγελώντας οποιονδήποτε από την Κοινωνία και τους ελεγκτικούς κρατικούς φορείς μπορεί -και θα έπρεπε εδώ και χρόνια- να τους έχει τσακίσει την ραχοκοκαλιά…” επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Γαλάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος