FOLLOW US: facebook twitter

Νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία; – Ξενοδοχεία και καταλύματα «υποψήφια»

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξενοδοχεία όπου η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα και καταλύματα που έχουν πελάτες μόνο κατά τη θερινή περίοδο, φαίνεται να μπαίνουν στο τραπέζι με τις προτάσεις για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και στην Ηλεία. Μετά την δομή – μοντέλο στη Μυρσίνη, έναν χώρο υπόδειγμα που επίσης έχει εξαιρετική οργάνωση, φαίνεται πως θα δημιουργηθούν και άλλοι χώροι στο νομό. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί προτάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, που αναζητά τρόπους αποσυμφόρησης των hot spot που έχουν αποτελέσει σημείο αρνητικής αναφοράς παγκοσμίως σχετικά με το προσφυγικό.

Ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει καταθέσει αίτηση για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας σε καταλύματα που διαθέτει δίπλα στη λίμνη Καϊάφα. Αφορμή για την δήλωση αυτή στάθηκε το περιστατικό με τον εντοπισμό των 64 παράτυπων μεταναστών από το Κουρδιστάν και το Ιράκ, στον Καϊάφα, όπου το Λιμεναρχείο Κατακόλου απευθύνθηκε στο δήμο Ζαχάρως για την αναζήτηση χώρου φιλοξενίας τους και ο δήμος πρότεινε το χώρο του κ. Χρονόπουλου. «Έχουμε στείλει χαρτιά, έχουμε καταθέσει φακέλους, αλλά δυστυχώς κάποιοι λυμαίνονται τα προγράμματα αυτά και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των προσφύγων. Εμείς έχουμε ετοιμάσει το χώρο με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ενώ οι συνθήκες φιλοξενίας στα σπίτια είναι ικανοποιητικές» σχολίασε.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, τουλάχιστον άλλοι δύο χώροι έχουν προταθεί στην Ηλεία για την δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων. Με βάση τις ίδιες πηγές ο ένας αφορά ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου, ενώ ο δεύτερος παλιά ξενοδοχειακή μονάδα στη βόρεια Ηλεία που εφόσον εγκριθεί θα ανακαινιστεί και θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος