FOLLOW US: facebook twitter

Νέα καταγγελία από Επιστημονικούς φορείς για σκουπίδια: «Άκρως επικίνδυνη για την υγεία η κατάσταση»

Ημερομηνία: 25-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

skoupidia-stadio2

Να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να δώσουν άμεσα, οριστική και μόνιμη λύση το πρόβλημα των σκουπιδιών καλούν τους αρμοδίους οι Επιστημονικοί φορείς του Πύργου, τονίζοντας ότι τους καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνους για τις όποιες καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία φέρει η παράταση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. Όπως διευκρινίζουν, με τον όρο «αρμόδιοι» δεν εννοούν μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και  Β΄ βαθμού της οποίας οι ευθύνες για την τραγική κατάσταση της πόλης  είναι ούτως ή άλλως απερίγραπτες,  αλλά και την
Κυβέρνηση η οποία, παρά τη σχετική δέσμευσή της μέσω του αρμόδιου Υπουργού, ουδέν ουσιαστικό έχει πράξει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Επιστημονικοί φορείς  της πόλης του Πύργου (Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας, Δικηγορικός Σύλλογος  Ηλείας, Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, Παράρτημα Πύργου) καταγγέλλουν για πολλοστή φορά, την μη αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Πύργου, η οποία έχει  δημιουργήσει «κατάσταση άκρως επικίνδυνη για την υγεία τόσο των νυν κατοίκων της περιοχής όσο και των επόμενων γενεών.  Τα απορρίμματα συνεχίζουν να  αθροίζονται σε διάφορα  σημεία της πόλης  και των κοινοτήτων προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων με το αποκρουστικό θέαμα, την έντονη δυσοσμία και τους σημαντικότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία που τα συνοδεύουν. Πρόκειται δε για κινδύνους τους οποίους έχουμε αναλυτικά περιγράψει πολλάκις και έχουμε γνωμοδοτήσει επί αυτών.
Όσον αφορά τα σημεία στα οποία η αποκομιδή  περιστασιακά λαμβάνει χώρα, ακόμη και αυτό δυστυχώς γίνεται με αντάλλαγμα την μεταφορά των αποκομισθέντων απορριμμάτων και την απόθεσή τους πλησίον του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή μέσα στην καρδιά της πόλης καθιστώντας, μεταξύ των άλλων, αδύνατη την άθληση σε όσους το επιθυμούν.
Το όλο θέαμα δεν τιμά την πόλη μας, περισσότερο όμως δεν τιμά τους αρμοδίους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίοι από καιρό έχουν υποσχεθεί οριστική λύση, η οποία επί του παρόντος είναι ανύπαρκτη.

Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες μας να μην προσπαθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτοβούλως καίγοντας τα απορρίμματα διότι η απελευθέρωση τοξικών ουσιών, ιδίως δε καρκινογόνων διοξινών, από την καύση τους δημιουργεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους, από όσους υποτίθεται ότι προσπαθεί να περιορίσει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος