FOLLOW US: facebook twitter

Νέα χρώματα στους τοίχους που θα σου αλλάξουν τη διάθεση!

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Θέλεις να κάνεις  μια γρήγορη και εύκολη αλλαγή στο σπίτι χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα; Δοκίμασε τότε να βάψεις έναν τοίχο στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα, επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα από αυτά των υπόλοιπων τοίχων!

βασικά χρώματα

Βασικά και συμπληρωματικά χρώματα

Οι κύριες κατηγορίες  χρωμάτων είναι δύο: τα βασικά και τα συμπληρωματικά.

Βασικά χρώματα είναι τα κόκκινο, κίτρινο και μπλε και όταν συνδυαστούν μεταξύ τους μπορούν να παράγουν όλους τους δυνατούς χρωματισμούς. Συμπληρωματικά είναι τα χρώματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα βασικά στην παλέτα των χρωμάτων, δηλαδή τα πράσινο, μωβ και πορτοκαλί αντίστοιχα.

Η δημιουργία των συμπληρωματικών χρωμάτων επιτυγχάνεται με την ανάμειξη δυο βασικών χρωμάτων. Συγκεκριμένα, το πράσινο αποτελεί μίξη του κόκκινου και κίτρινου, το μωβ αποτελεί μίξη του κόκκινου και μπλε και το πορτοκαλί δημιουργείται αναμειγνύοντας κόκκινο και κίτρινο. Τα συμπληρωματικά χρώματα όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους καταστρέφονται και δίνουν ένα ουδέτερο γκρί.

Για να πετύχεις ισορροπία και αρμονία στο χώρο σου, θα πρέπει να επιλέξεις το χρώμα το οποίο ταιριάζει καταρχήν με το γούστο σου και κατά δεύτερον με τη διάθεσή σου.

Για παράδειγμα, το μπλε χρώμα και οι αποχρώσεις του προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση. Το πράσινο και οι αποχρώσεις του αναδύουν μια πολύ φυσική και ισορροπημένη ατμόσφαιρα. Το κόκκινο προκαλεί ζωντάνια και δυναμισμό και συνήθως συνδυάζεται με απαλά χρώματα.

κίτρινο χρώμα

Το κίτρινο και οι αποχρώσεις του δίνουν μία αίσθηση ζωηρότητας και φωτεινότητας. Το πορτοκαλί και ειδικά οι πιο γήινες αποχρώσεις του δημιουργούν αίσθηση αρμονίας στο χώρο. Τέλος, το μωβ αντικατοπτρίζει αρχοντιά και πνευματικότητα και προσδίδει μία διάσταση δημιουργικότητας.

Ποια χρώματα να επιλέξεις;

Παρακάτω θα βρεις μερικές ακόμα πρακτικές συμβουλές για το βάψιμο του τοίχου σου:

Αν θέλεις να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του ύψους  και να φωτίσεις τον χώρο, τότε ένα ανοιχτό χρώμα στην οροφή είναι η πιο σίγουρη λύση.

βάψιμο τοίχου

Σε ήδη φωτεινά δωμάτια, καλό είναι να αποφύγεις το λευκό χρώμα. Τα πιο σκούρα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στη περίπτωση αυτή καθώς προσδίδουν επιβλητικότητα, πρέπει όμως να δώσεις παραπάνω προσοχή στο βάψιμο, γιατί δείχνουν τις ατέλειες στους τοίχους.

χρώματα στο σαλόνι

Για να πετύχεις μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και να έχεις ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα, μπορείς να βάψεις οριζόντιες ρίγες πάνω στο υπάρχον χρώμα του τοίχου σου. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεις επιπλέον τη φαινομενική ‘επιμήκυνση’ του χώρου.

χρώματα για την κρεβατοκάμαρα

Αν θέλεις ένα ακόμα πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα, μπορείς να κάνεις μια τεχνοτροπία σε έναν τοίχο, εφαρμόζοντας μια σύνθετη μέθοδο διακόσμησης. Μια τεχνοτροπία βαψίματος μπορεί να κάνει έναν τοίχο λείο ή και ανάγλυφο αφήνοντας μια αμμώδη υφή.

τεχνοτροπίες

Οποιοδήποτε χρώμα ή συνδυασμό επιλέξεις, τόλμησε κάτι διαφορετικό και ανατρεπτικό σε σχέση με τις συνηθισμένες σου επιλογές και θα αισθανθείς βελτίωση στη διάθεσή σου από την πρώτη στιγμή! Ζήτα από έναν έμπειρο ελαιοχρωματιστή να σου πει την γνώμη του και να σου δώσει περισσότερες ιδέες και εναλλακτικές.

Πηγή: blog.11888.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος