FOLLOW US: facebook twitter

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου

Ημερομηνία: 01-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου με αιχμή του δόρατος την απαγόρευση κυκλοφορίας στις έξι το απόγευμα

Την αντίθεσή τους στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στην Ηλεία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, εξέφρασαν πολίτες του Πύργου χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου, έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό διακριτική αστυνομική επιτήρηση.

Απλώνοντας πανό, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί και εξήγησαν τους λόγους της διαφωνίας τους, ζητώντας από τον κόσμο να αντιδράσει. Ο Γιώργος Δούνιας, εκ των συντελεστών της πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει διαδικτυακά ένα πανελλαδικό κάλεσμα και έχουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα. θεωρούμε ότι τα κρούσματα στην Ηλεία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτό το αυστηρό λοκντάουν, μιλάμε για μέσο όρο 11 κρούσματα σε έναν νομό 160.000 κατοίκων και μας κλείνουν από τις 6 το απόγευμα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό πρέπει να αντιδράσουμε και να σπάσει αυτό το μέτρο στην πράξη. Το μέτρο είναι αντισυνταγματικό διότι με βάση το άρθρο 5 του Συντάγματος  ο κάθε πολίτης δικαιούται ελευθερία στη μετακίνησή του και κανένας δεν μπορεί να μας το περιορίσει. Ήδη έχουμε δύο πολύ σοβαρές δικαστικές αποφάσεις στη Γερμανία και στην Ολλανδία για τον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. οφείλομε να κάνουμε το ίδιο και να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη αλλά και να διαμαρτυρόμαστε. αν δεν αντιδράσουμε, θα μας κλείσουν μέσα από τις 4».

Ο εκπαιδευτικός Λάζαρος Ασμής τόνισε: «Εκτός από τα μέτρα που καλούμαστε τώρα να τηρήσουμε, υπάρχουν και πολλοί άλλοι νόμοι που έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Δεν ήρθαμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε μόνο για ότι δε μας αφήνουν ελεύθεροι, αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή και με εκμετάλλευση της κατάστασης, δεν δικαιολογείται να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και να μη διαδηλώνουμε, να μην έχει όλος ο κόσμος υγειονομική περίθαλψη αλλά μόνο λίγοι και να κάνουν ρουσφέτια με τα εμβόλια. Διεκδικούμε δωρεάν υγεία και παιδεία για όλο τον κόσμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος