FOLLOW US: facebook twitter

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και χημικά στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Συγκρούσεις και επεισόδια αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη κατά την πορεία κατά της αστυνομικής βίας.

Παραταγμένες είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν σε πορεία, μετά το κάλεσμα κατά της αστυνομικής βίας, με φόντο την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός Alpha αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που κατέληξαν σε άλλη αστυνομική διμοιρία. Σύμφωνα με επιτόπια ρεπορτάζ, άγνωστοι, στο περιθώριο της πορείας, έριξαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Σε φωτογραφίες φάνηκαν αυτοσχέδια οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Όπως μεταδίδει το Mega, η ένταση έχει μετατεθεί από την πλατεία της Νέας Σμύρνης προς την λεωφόρο Συγγρού, όπου άνδρες των ΜΑΤ, αναζητούν τις ομάδες των αγνώστων νεαρών στα στενά.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, κόμματα και συλλογικότητες της περιοχής αντιδρούν στην αστυνομική βία, μετά το προχθεσινό περιστατικό βίας που έχει προκαλέσει σάλο και πολιτικές αντιδράσεις.

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος