FOLLOW US: facebook twitter

Νέα προκήρυξη ιατρών, ξανά χωρίς κίνητρα

Ημερομηνία: 08-08-2022 | Συντάκτης:

Η έλευση της κ. Γκάγκα στην Ηλεία για μια ακόμα φορά, ίσως και να συνδέεται με την νέα προκήρυξη που δημοσιεύτηκε προ ημερών και φέρει την υπογραφή της, και αφορά την πρόσληψη 13 ειδικευμένων ιατρών στα τρία Νοσοκομεία του Νομού, χωρίς όμως τα αναγκαία κίνητρα που πολλάκις έχουν ζητήσει οι Ηλείοι φορείς με πρώτο τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας.

Αναλυτικά η προκήρυξη έχει ως εξής:

ΝΜ Πύργου

1 θέση Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας

1 θέση Επιμελητή Α’ Παθολογίας

3 θέσεις  Επιμελητή Β’ Παθολογίας

1 θέση Διευθυντή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας (για τη ΜΕΘ)

1 θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας (για τη ΜΕΘ)

1 θέση Επιμελητή Β’ Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής ( με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση-συντονισμό του έργου της εφημερίας ) για το Τ.Ε.Π.  

1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας Φυματολογίας

ΝΜ Αμαλιάδας

1 θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας

1 θέση Επιμελητή Β’ Αναισθησιολογίας

Κ.Υ-ΝΜ Κρεστένων

1 θέση Επιμελητή Β’Γενική/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερική Παθολογίας

1 θέση Επιμελητή Β’  Εσωτερικής Παθολογίας

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 είχαν προκηρυχθεί στη ΝΜ Πύργου 5 θέσεις Παθολογίας και 4 για τη ΜΕΘ καθώς και δυο θέσεις Παθολογίας στη ΝΜ Αμαλιάδας και 1 θέση Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας- Νοσοκομείο Κρεστένων ενώ τον Φεβρουάριο του 2021, για τη ΝΜ Πύργου 4 θέσεις Παθολογίας και 3 για τη ΜΕΘ, 1 θέση Παθολογίας στη ΝΜ Αμαλιάδας και 1 θέση Παθολογίας στην Κρέστενα. Και οι δυο αυτές προκηρύξεις κατέληξαν άγονες.

«Πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου η ταυτόχρονη προκήρυξη πολλών θέσεων»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Χρήστος Γιαννικούλης μιλώντας στην «Πρωινή» επισήμανε ότι η προκήρυξη αρκετά μεγάλου αριθμού θέσεων Ιατρών Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, ιδίως για τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου αλλά και για τις άλλες δύο  Μονάδες, σίγουρα συνιστά θετική εξέλιξη. «Άλλωστε η  ταυτόχρονη προκήρυξη όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού θέσεων ειδικά για τις ειδικότητες στις οποίες  ‘’πάσχει’’ το τοπικό Ε.Σ.Υ.  (όπως π.χ. Παθολόγοι, Εντατικολόγοι αλλά και Ιατροί Αιμοδοσίας) αποτελεί  πάγιο αίτημα από ετών και του δικού μας Συλλόγου. Εκτιμούμε ωστόσο ότι η προκήρυξη αυτή θα έπρεπε να συνοδεύεται  από  την παροχή ειδικών ενισχυμένων κινήτρων (οικονομικών, επιστημονικών, μοριοδότησης και επαγγελματικής εξέλιξης, συνθηκών εργασίας κ.α.), με όποια νομική μορφή και εάν εισάγονταν αυτά, ώστε να έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, όπως πολλάκις έχουμε εισηγηθεί στο Υπουργείο Υγείας, καθώς  η  εμπειρία του  πρόσφατου  παρελθόντος δείχνει ότι επί απουσίας τέτοιων κινήτρων ακόμη και ομαδικές προκηρύξεις όπως η τωρινή συνήθως καταλήγουν άγονες, κάτι το οποίο βεβαίως ευχόμαστε να μην συμβεί και αυτή την φορά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος