FOLLOW US: facebook twitter

Νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία – Σχέδιο δράσης ενός μήνα ανακοινώνει σήμερα ο Κυριάκος  Μητσοτάκης

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:

«Σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» αποφάσισε να ανακοινώσει, μετά την μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων του Covid-19 το τελευταίο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος  συμμετείχε χθες  το απόγευμα στην τηλεδιάσκεψη της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πανδημία.

Κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου χθες με αντικείμενο μπαράζ νομοσχεδίων, είπε πως δεν θα μπει σήμερα σε λεπτομέρειες. «Θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας» είπε.

Παρά την έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας».

Την ώρα που στο τραπέζι βρίσκεται η μετάθεση του απαγορευτικού κυκλοφορίας νωρίτερα και το lockdown νομών, ο πρωθυπουργός έκανε  λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών με στόχο να αποφευχθεί ένα καθολικό «λουκέτο».

Παράλληλα, προανήγγειλε οικονομικά μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων, «που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα». «Είναι σαφές επίσης ότι θα ενισχύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει, τους ελέγχους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας» υποστήριξε.

«Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση. Για παράδειγμα η τηλεργασία την οποία έχουμε εφαρμόσει πρέπει και να τηρείται και πρέπει να παρακολουθείται από όλους σας. Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτός ο οποίος γίνεται» ισχυρίστηκε.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος