FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παρέμβαση Τζαβάρα για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
-Εντός των προσεχών ημερών στην Ηλεία ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής

Την ανάγκη επίσπευσης των αποφάσεων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος επισήμανε με νέα παρέμβασή του προς τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Ο Κώστας Τζαβάρας μετέφερε εκ νέου στον υπουργό το κλίμα πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί η Ηλεία μετά την πρόσφατη τραγωδία στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών και του τόνισε ότι πρέπει εντός των ημερών να οριστικοποιήσει τον τρόπο συνολικής κατασκευής του αυτοκινητόδρομουκαι να ορίσει σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Τζαβάρα ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για το έργο και ότι ήδη σχεδιάζει να έρθει στην Ηλεία για να ανακοινώσει επίσημα στους πολίτες του νομού όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησής του.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής πληροφόρησε τον Ηλείο βουλευτή ότι έχει δώσει τελεσίγραφο στην κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» για να επιτευχθεί συμφωνία κι ότι αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου για την άμεση εφαρμογή εναλλακτικής λύσης στην υλοποίησή του.

Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι οι Ηλείοι πολίτες δεν αντέχουν άλλη αναμονή και ότι ζητούν άμεση ενημέρωση για το σπουδαιότερο έργο που αφορά τον νομό.

«Με νέα παρέμβασή μου προς τον υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή, υπογράμμισα την ανάγκη επιτάχυνσης των αποφάσεων σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Το αίμα στην άσφαλτο της Πατρών-Πύργου ξεχείλισε. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής για την Ηλεία, για αυτό και πρέπει να ληφθούν άμεσα οριστικές αποφάσεις για την υλοποίηση ενός έργου ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο περιμένει εδώ και χρόνια ο ηλειακός λαός», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

Κλείνει την Πατρών-Πύργου ο Πελετίδης, επιμένει ο Καραμανλής

Η κλεψύδρα των αποφάσεων για την Πατρών-Πύργου άδειασε. Η εβδομάδα αυτή είναι πιθανότατα η κρισιμότερη για την πορεία του έργου, καθώς ο υπουργός οφείλει να ανακοινώσει στους Ηλείους τι μέλλει γενέσθαι και να μη χρονοτριβήσει άλλο, αρχής γενομένης από την αυριανή συνάντηση με τον περ/ρχη στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης θα προβεί σε αποκλεισμό της Πατρών-Πύργου στον κόμβο της ΒΙΠΕ.

«Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική “κόστους-οφέλους” καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες. (…)  Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, προχθές το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, εκ νέου την πρόθεσή του να επανεντάξει το έργο στη σύμβαση παραχώρησης.

«Είμαστε σε επαφή και πολύ σύντομα θα έχουμε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους. Εμείς έχουμε προτείνει αυτό το οποίο είναι το λογικό: Να πάει ο δρόμος πίσω στην παραχώρηση, να πάρουμε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε το έργο να είναι έτοιμο πριν το ’23. Εάν πάμε τώρα έτσι όπως πάμε, το έργο δεν θα γίνει ποτέ», δήλωσε σε συνέντευξη στο OPEN.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος