FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παράταση για υποβολή των δικαιολογητικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ημερομηνία: 16-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Σε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, ως το τέλος Σεπτεμβρίου, για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στόχος είναι να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία πρωτοδικεία. Οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν εντός των επόμενων ημερών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών, διευκρινίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου.

Ειδικότερα, όλες οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ανεξαιρέτως, υποχρεούνται στην υποβολή του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας. Το πιστοποιητικό  εκδίδεται από το πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλεται και μέσω του gov.gr.

Τέλος, σημειώνεται ότι  η ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, παρέχει τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για τον 3ο και 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και εντός της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η αντίστοιχη δυνατότητα και για τον 5ο, 6ο και 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος