FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παράταση για την εγγραφή στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Ημερομηνία: 17-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Π.Ο., η FIFA και η UEFA ζήτησαν την παράταση της προθεσμίας που έληγε σήμερα, Τετάρτη, για την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α., παράταση η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Λ. Αυγενάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ το βράδυ της Τρίτης ήταν η εξής: «Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιηθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της».

Τ. Μπαλτάκος: «Οι ΕΠΣ να εκδώσουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων»

Εξάλλου, σήμερα, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Μπαλτάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την επιστολή των FIFA, UEFA προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Πενήντα τέσσερις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να αρχίσουν τα πρωταθλήματά τους τον Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο. Για την ΕΠΟ αυτό είναι μέγιστη προτεραιότητα.

Για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα πρέπει να εκδοθούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Μετά την παράταση που συμφωνήθηκε μεταξύ FIFA, UEFA και Υπουργείου ως προς την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των σωματείων στο κρατικό «Μητρώο» και την ανακοίνωση της σύστασης τετραμερούς ομάδας εργασίας για τη διευθέτηση του θέματος, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να καλέσει τις ΕΠΣ να εκδώσουν τις σχετικές προκηρύξεις, αφού διαφορετικά δεν είναι εφικτή η έγκαιρη έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αυτονόητο είναι ότι το αποτέλεσμα των εργασιών της τετραμερούς ομάδας εργασίας δεν μπορεί να προδικασθεί. Αν το αποτέλεσμα αυτό είναι αντίθετο προς την εκπεφρασμένη θέση της ΕΠΟ (όχι ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις εκ μέρους του κράτους), προφανές είναι ότι η ΕΠΟ θα προσαρμοσθεί ανάλογα και θα ακολουθήσει αυτά που η FIFA και η UEFA θα συμφωνήσουν.

Εισερχόμαστε στην όλη διαπραγμάτευση με πνεύμα συναλληλίας και συναντίληψης για το καλό των πάντων και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της ΕΠΟ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος