FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παράταση 7 μηνών στα διπλώματα οδήγησης που λήγουν ή έληξαν

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Παράταση διάρκειας 7 μηνών στην ισχύ των ληγμένων διπλωμάτων οδήγησης έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.  Την παράταση προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών που εκδόθηκε χθες και μεταξύ άλλων προβλέπει και την παράταση των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) με ημερομηνία λήξης (στήλη 12 στο νέο έντυπο της άδειας οδήγησης) εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Φεβρουαρίου 2020 έως την 31η Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με τις παρατάσεις για παράδειγμα ένα δίπλωμα οδήγησης ή Π.Ε.Ι. με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 18η Απριλίου 2020 παρατείνεται έως την 18η Νοεμβρίου 2020.

Επίσης πάντα σύμφωνα με την εγκύκλιο παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτηση για ανανέωση της άδειας οδήγησης οποιαδήποτε ημερομηνία επιθυμούν μετά την έναρξη του διμήνου το οποίο προηγείται της ημερομηνίας λήξης της προηγούμενης άδειας.

Σε περίπτωση αιτήματος ανανέωσης πριν τη λήξη της διοικητικής ισχύος της άδειας, ως έναρξη της νέας διοικητικής ισχύος θεωρείται η ημερομηνία λήξης της προηγούμενης άδειας. ▫ ως έναρξη της διοικητικής ισχύος άδειας, η οποία ανανεώνεται μετά τη λήξη της ισχύος της, θεωρείται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών ανανέωσης.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος