FOLLOW US: facebook twitter

Νεαρή μητέρα ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά: Η χήρα του Ά. Φιλιππόπουλου ξεσπά μετά από δυόμιση χρόνια

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Η χήρα του Άγγελου Φιλιππόπουλου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό εργατικό δυστύχημα σε εταιρία στους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών
-Καλείται να επιβιώσει με μια πενιχρή σύνταξη, παρότι η ίδια και η μια από τις δυο της κόρες αντιμετωπίζουν σοβαρές αναπηρίες

Το δικό της Γολγοθά, ζει εδώ και δυόμιση χρόνια η νεαρή μητέρα δυο ανήλικων κοριτσιών, 3 και 8 ετών, Νίκη Κλαμπάνου, μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα του συζύγου της Άγγελου Φιλιππόπουλου σε εταιρεία στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών όπου εργαζόταν.

Δυόμιση χρόνια, που όπως η ίδια εξομολογείται, επιβιώνουν εξαιρετικά δύσκολα καθώς το προνοιακό επίδομα που λάμβανε τόσο η ίδια όσο και η κόρης της λόγω αναπηρίας, μετά την λήψη της σύνταξης χηρείας κόπηκε. Με το ποσό των 667 ευρώ το μήνα αδυνατεί να ζήσει αξιοπρεπώς και αυτό γιατί, τα προβλήματα υγείας της μικρής της κόρης, επιβάλουν την πραγματοποίηση σοβαρών επεμβάσεων από Σεπτέμβριο και η ίδια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Η ίδια, ξεσπά μιλώντας στην “Πρωινή” τονίζοντάς ότι όλο αυτό τον καιρό “το βούλωνα, δεν αντέχω όμως άλλο, έχω το δικαίωμα να μιλήσω!”. “Όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη. Και η πολιτεία και η εταιρεία…” λέει ξεκαθαρίζοντας πως δεν ζητά ελεημοσύνη παρά μόνο όσα δικαιούται για να μπορέσει να ζήσει με τις κόρες της αξιοπρεπώς.

“Στις 22 Αυγούστου 2018 έχασα τον άνδρα μου στη εταιρία frageco και εδώ και δυόμισι χρόνιαζούμε μια δύσκοληκατάστασηεγώ και τα παιδιά μου. Όπως καταλαβαίνετε είναι έναςαγώνας δύσκολος για μένα, ως άτομο με ειδικές ανάγκες και εγώ και η μικρή μου κόρη. Δυστυχώς όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη και η εταιρεία και η πολιτεία. Πίστευα ότι θα καταλάβουν μια μάνα ότι περνάει μια δύσκολη κατάσταση…Το προνοιακό επίδομα κόπηκε… ο Άγγελοςπέθανε τον Αύγουστο και πρώτηφορά τη σύνταξηχηρείας την πήρα τον Δεκέμβρη. Μου δίναν ένα έναντι. Μέχρι πριν 8 μήνες που μου κατέθεσανόλη τη σύνταξη. Εκείαποφασίστηκε πως πρέπει να κόψουν προνοιακό σε μένα και την κόρη μου. Διερωτήθηκα πως γίνεται να το κόβουν τη στιγμή που έχω το προνοιακό για εφ’ όρου ζωής και εγώ και η κόρη μου… μου είπαν ότι δε μπορείς να παίρνεις δυο μισθούς… τους είπα ότι δε μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνο με ένα μισθό…  Έπαιρνα 316 ευρώ προνοιακό κάθε δεύτερο μήνα- πλέον έχειγίνει κάθε μήνα-  και ένα έναντι γύρω στα 380 ευρώ σύνταξη. Πριν 8 μήνες έλαβα την ολόκληρησύνταξη που ήταν 720 ευρώ και αυτή τη στιγμή τη μείωσαν και έχει φτάσει στα 667 ευρώ συν ότι έχουν φορολογήσει τα παιδιά μου 1500 ευρώ στην εφορία γιατί μου έδωσαν μαζεμένα λεφτά. Και εγώπρέπει να ανταπεξέλθω και να καλύψω όλα αυτά τα έξοδα συν τις ανάγκες των παιδιών μου!”.

Μιλώντας για τα προβλήματα υγείας της κόρης της λυγίζει. “Όταν ήταν 6μήνων παρουσίασεένα σοβαρό πρόβλημα στον αυχένα. Όταν πέθανε ο Άγγελος, στα σαράντα του άντρα μου,  το παιδί μου υποβλήθηκε σε μια επέμβαση και έμεινε στην εντατική πολύ καιρό. Εγώέξωμόνη μου ζούσα την αγωνία, αν θα ζήσει ή αν θα πεθάνει… Και σήμερα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη καθώς η μικρή μου παρακολουθείται για τη στένωση στον αυχένα στο Αγλαΐα Κυριακού και στο ΓΝΑ ΚΑΤ για τα ορθοπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει… Το Σεπτέμβρη όμως πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες επεμβάσεις. Πείτε όμως, πως μπορώεγώ με 667 ευρώ να καλύψω όλες αυτές τις ανάγκες, τη διαβίωση μας και τα χειρουργεία; Γιατί μου στερούν το δικαίωμα σαν άνθρωπος να ζήσω αξιοπρεπώς; Όταν όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη και η εταιρία δε με πήρε ούτεένατηλέφωνο να με ρωτήσει “ρε Νίκη άν έχεις ανάγκη για τα παιδιά, ένα γάλα… Και εγώεδώ και δυόμισηχρόνια το βούλωνα… δε μπορώόμως άλλο, δεν αντέχω άλλο, έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Δεν απαιτώ κάτι που δεν μου ανήκει αλλά κάτι που δικαιούμαι… Είτε αυτό είναι το προνοιακό επίδομα είτε αυτό είναι η βοήθεια από την εταιρία… Δε ζητιανεύω, τα δικαιούμαι…”.

Η νεαρή μητέρα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ωστόσο η υπόθεση έχει καθυστερήσει λόγω και του κορονοϊού. “όλα είναι εναντίον μου δε ξέρω πια τι νά κάνω, όμως τα περιθώρια για το Σεπτέμβρη που έχουμε τις επεμβάσεις στενεύουν…”.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να στηρίξει την νεαρή μητέρα και τις δυο ανήλικες κόρες της, προσφέροντας ότι ο καθένας μπορεί από το υστέρημα του.

Αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 255/609745-67, Δικαιούχος: ΚΛΑΜΠΑΝΟΥ ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΒΑΝ : GR9401102550000025560974567.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος