FOLLOW US: facebook twitter

Τι αλλάζει με τα περιοριστικά μέτρα-Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι, καμία αλλαγή στον κωδικό 6 και τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Ημερομηνία: 19-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με αφήγημα «δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε κλειστεί» και πως «τα έχουμε πάει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε την αλλαγή του περιοριστικού μέτρου μετακίνησης των πολιτών τα Σαββατοκύριακα στην Αττική. Έτσι, η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται από τις 19.00 στις 21.00 όπως και τις καθημερινές και η εφαρμογή του μέτρου θα είναι οριζόαντια και πανελλαδική.
Οι αλλαγές στην μετακίνηση που ανακοινωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασkευής, με έναρξη του μέτρου από στο Σάββατο, δεν έχουν τελικά να κάνουν με καμία ευρύτερη χαλάρωση, αφού το sms με τον κωδικό 6 δεν αλλάζει, συνεχίζουν να ισχύουν τα χιλίομετρα πεζή ( ή ποδήλατο και πατίνι) και δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Ειδικότερα οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:
• Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 έως τις 05:00
• Επαναλειτουργία κομμωτηρίων
• Επαναλειτουργία ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων με τήρηση μέτρων (έως 3 άτομα, μάσκα και με sms 6 στο 13033)
• Επαναλειτουργία δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων (εκτός οικογενειών) μόνο με τα πόδια και με τη χρήση SMS
• Θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
• Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι προβλέπονται από 300.000 – 10.000.000 τεστ κορονοϊού κάθε εβδομάδα (ένα για κάθε πολίτη) από τέλος Μαρτίου,.Τα τεστ θα είναι μαζικά, δωρεάν και άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία, ενώ προβλέπεται ένα δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Επίσης ανακοινώθηκε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθής ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος