FOLLOW US: facebook twitter

Νέα κυβέρνηση: Ορκίστηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ημερομηνία: 09-07-2019 | Συντάκτης:
Τα 51 μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν θρησκευτικό όρκο – Πολλοί συνοδεύονταν από τις συζύγους τους και μέλη των οικογενειών τους

Νέα κυβέρνηση: Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Πολλοί δε, από τους νέους υπουργούς συνοδεύονταν από συγγενείς τους.

Ακολούθως, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αναχώρησαν έτσι ώστε να μεταβούν στα υπουργεία που τους παραδόθηκαν για να γίνει η παραλαβή-παράδοση από τους προκατόχους τους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις κατά την άφιξη των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά».

Κώστας Χατζηδάκης:«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα».

neakybernisi.jpg

Γιάννης Βρούτσης: «Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε».

Σοφία Ζαχαράκη: «Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι ποιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά».

Θοδωρής Λιβάνιος: «Είναι μία μεγάλη μέρα, ώρα για δουλειά».

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε τη φορολογική πολιτική στη δημόσια περιουσία. Θα κάνουμε να πάντα ώστε να έρθει ανάπτυξη και καλά αμοιβόμενες εργασίες».

Βασίλης Κικίλιας: «Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο»

Χάρης Θεοχάρης: «Νιώθω χαρούμενος για το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. Είναι η βαριά οικονομία της χώρας. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό».

Χρίστος Δήμας: «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι σωστό έχουμε, θα το κρατήσουμε».

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ναυτιλιακά δρώμενα. Πιάνουμε αμέσως δουλειά, η ναυτιλία στην Ελλάδα θα βρει τη θέση που της αξίζει».

Μάκης Βορίδης: «Είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Έχουμε συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης. Θα δουλέψουμε ώστε να μην απογoητεύσουμε τον ελληνικό λαό».

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος